Що треба зробити з грошима на День Святого Миколая, щоб сім'я не бідувала весь наступний рік

Новий рік і Різдво
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

6 грудня українці відзначатимуть День Святого Миколая. Як і більшість церковних свят, цей день пов'язаний із заборонами та прикметами, дотримання яких може принести успіх на рік. Редакція Хочу розповідає, що не можна робити 6 грудня, а також ділиться народною мудрістю, яка допоможе зберегти та примножити статки в будинку.

Що можна і що не можна робити у День Святого Миколая?

Що треба зробити з грошима на День Святого Миколая, щоб сім'я не бідувала весь наступний рік - фото №1
Фото — pinterest

За старих часів, починаючи з 6 грудня, дозволялося свататися. Але, звичайно ж, лише любовними справами правила та заборони цього дня не обмежуються. Докладніше про заборони та правила святкування Дня Святого Миколая — читайте у нашому матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не можна робити у День Святого Миколая: заборони для тих, хто не хоче залишитись без гроша

Згідно з повір'ями, існує цілий список того, що не можна робити 6 грудня, щоб не втратити стабільного фінансового становища.

Чого не можна робити 6 грудня:

  • Займатися тяжкою фізичною роботою.

  • Виконувати ремонтні роботи, шити, вишивати, в'язати та прати.

  • Відмовляти людям, які попросили допомоги.

  • Лаятися, поганословити.

  • Злитися і в принципі відчувати негативні емоції.

  • Стригти волосся і робити манікюр.

  • Просити чи брати в борг.

Крім того, вважається, що перед святом треба роздати усі борги. В іншому випадку сім'я буде бідувати весь рік.

День Святого Миколая: що можна робити

Наші предки у День Святого Миколая ставили свічку в церкві та просили Чудотворця про добробут та хороший урожай. А потім — пекли пироги, влаштовували святкові посиденьки та запрошували рідних та сусідів у гості, щоб разом вшанувати святого та відсвяткувати цей світлий день. Тож робити в День Миколи Чудотворця свято можна і навіть потрібно. Крім того, на столі має бути принаймні одна страва з риби, адже не дарма вважається, що святий захищає рибалок від небезпек на воді.

Але це ще не все, що робити у День Святого Миколая. У це свято важливо радіти та бути у гарному настрої. Так що відкладіть наступного дня справи, які можуть вибити вас із колії.

Що можна робити 6 грудня: традиції минулого

Відповідно до традицій, ранок 6 грудня треба розпочати з молитви. Адресувати її, звісно ж, треба Миколі Чудотворцю.

А ще цього дня люди намагалися пробачити своїм кривдникам, адже вважається, що Святий Миколай прощає гріхи. А якщо це вміння доступне Чудотворцю, то і людям варто постаратися наслідувати його приклад. Також 6 грудня варто приймати вибачення та пригощати людину, яка їх принесла, шматком пирога.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити в День Святого Миколая Чудотворця, окрім перерахованого вище? Звісно ж, дарувати дітям подарунки! Наші пращури залишали їх під подушками. Виховані діти отримували солодощі, а неслухняні — лозину.

Раніше ми розповідали про те, чим порадувати свого чоловіка на Миколая у 2023 році. У нашому списку подарунки на будь-який смак, які можна покласти під подушку або вручити в руки коханому.