Великдень 2024 в Україні: чи буде вихідним 6 травня?

Великдень
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Паски, писанки, фото
Фото: bityuckova2010

Стало відомо, скільки днів українці відпочиватимуть з нагоди Великодня

Великдень у 2024 році припадає на 5 травня . Свято відзначається у неділю, тому цей день автоматично вважається вихідним. Проте, чи будуть українці відпочивати у понеділок, як було раніше — до початку повномасштабного вторгнення? Розбираємося!

У статті 73 Кодексу законів про працю ідеться про те, що неробочий день випадає на понеділок, який йде слідом за святом. Проте до цього закону було внесено зміни у зв'язку із запровадженням в Україні особливого режиму воєнного стану.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, 24 березня 2022 року набрав чинності Закон України Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". У частині 6 статті 6 Закону ідеться про те, що у період дії воєнного стану не застосовуються норми 73 статті Кодексу законів про працю в Україні.

❌ Це означає, що 6 травня в Україні — робочий день . Усі державні установи будуть працювати у звичному режимі. Однак приватні підприємці можуть зробити своїм підлеглим вихідний, якщо самі так вирішать 😉

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми публікували новий календар свят на 2024 рік . Що і коли будемо відзначати за новим календарем — дізнавайтеся на ХОЧУ!