Коли викинути - не варіант: що зробити з тогорічною вербою, щоб не брати гріх на душу

Великдень
863
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Гілки верби, фото
Фото: apostrophe.ua

Цьогоріч Вербну неділю святкують 28 квітня

Однією з традицій Вербної неділі є відвідування церкви та освячення гілочок верби. Також вербу можна освятити і вдома , прочитавши особливу молитву. А ось що не можна робити з вербою, так це викидати її минулорічні гілочки. Як вчинити з ними натомість - читайте далі у статті.

У це свято існує багато заборон стосовно освячених вербових гілок. Наприклад, що їх не можна топтати, передаровувати, залишати на кладовищі тощо.

Також потрібно знати, як правильно позбуватися минулорічних гілочок. Це важливо, оскільки верба вбирала в себе всю негативну енергію в оселі упродовж року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Гілки верби, фото
Фото: shuba.life

Що робити з торішньою освяченою вербою

► Найкраще рішення - віднести її до церкви, щоб спалили. Також можна спалити вербові гілки самостійно. Попіл від них розсипте там, де по ньому не будуть топтатися люди та тварини.

► Минулорічну вербу можна пустити й по річці, озеру чи струмку.

► Маєте в будинку пічку? Розпаліть цими гілками вогнище, а потім випікайте паски.

► Якщо ж ви побачили, що верба пустила молоді пагони - висадіть її у лісі або на березі річки. Але ні в якому разі не саджайте її у себе в саду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що треба говорити кожному зустрічному на Вербну неділю. Краще завчити, щоб потім не зганьбитися на свято.