Якщо не можете піти до храму на Великдень, освятіть паски вдома: ось молитва, яку потрібно прочитати

Великдень
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Паски, фото
Фото: apostrophe.ua

У 2024 році православні християни відзначатимуть Великдень 5 травня

Великдень - важливе для вірян свято, до якого вони готуються заздалегідь. Та іноді плани на святкування можуть змінитися і до цього потрібно бути готовими. Наприклад, знати, як освятити паски не у церкві, а вдома. Про це розповідаємо далі. А в іншому нашому матеріалі відповідаємо на запитання, чи буде 6 травня вихідним.

На жаль, через особисті обставини або ж безпекову ситуацію, що склалася у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф в Україну, цього року не всі віряни підуть до церкви на Великдень. Втім, вони матимуть змогу подивитися пряму трансляцію святкового богослужіння онлайн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Під час святкової церковної служби українці можуть самі окропити паски святою водою. Якщо ж вам не вдалося приєднатися до богослужіння онлайн, освятіть паски за допомогою цієї молитви.

Молитва на освячення паски

Владико святий Отче Вседержитель, древній Бог, благоволи освятити хліб цей Твоїм святим духовним благословенням, щоб він був усім, що споживають його, на спасіння душі, на здоров'я тілесне і захист від усіх недуг, всякого ворожого підступу.

Милістю і щедротами Єдинородного Сина Твого, з Ним благословен єси, з Пресвятим і благим, і животворящим твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що символізують яйця на Великдень. Чому ми щороку фарбуємо крашанки та писанки - дізнавайтесь у цій статті.