7 сильних звичок, які змінять тебе назавжди: поради розумних людей

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Коли наступає непростий час дуже важливо знайти у собі сили і намагатися бути емоційно стабільною . Адже так непросто тримати себе в руках і не реагувати на зовнішні подразники.

Зміцнювати свою моральну силу і витримку можливо через зміни повсякденних звичок, які визначають наш розвиток, напрямок до успіху, моральне зростання і життєву мудрість. Починайте з малого - змінюйте свої щоденні звички і маєте можливість стати сильнішою, рекомендує focus .

Почніть вести щоденник

7 сильних звичок, які змінять тебе назавжди: поради розумних людей - фото №1

Експерт зазначає : "Ведення щоденника — це терапевтична звичка, яка дає чудову можливість для самоаналізу та виходу емоцій. Це дає змогу вам опрацювати свої думки, набути ясності та визначити області для особистісного зростання. Саморефлексія сприяє самосвідомості та стійкості". Приділяйте час кожного дня, щоб записати свої емоції та думки і це стане постійною звичкою.

Ви потребуєте доброти до себе

7 сильних звичок, які змінять тебе назавжди: поради розумних людей - фото №2

Співчуття і позитивні твердження до себе мають значення і силу. Підвищуйте самооцінку та психічну стабільність змінивши розмову самим з собою з негативного тону на позитивні твердження. Бути добрими і поблажливими до себе, особливо, коли щось не вдається життєво важливо для розумової сили. Починайте і закінчуйте свій день з афірмацій і почніть практикувати співчуття до себе у важкі моменти життя.

Спробуйте медитацію

7 сильних звичок, які змінять тебе назавжди: поради розумних людей - фото №3

Усвідомленість і медитація — важливі практики для розвитку розумової сили. Вони дають змогу вам повністю бути присутнім у цей момент, сприяючи самоусвідомленню і знижуючи стрес. Регулярні практики медитації можуть заспокоїти розум, поліпшити концентрацію і розвинути емоційну стійкість, —

- каже консультантка з іміджу та тренерка з життя Джейслін Каур . Кожного дня виділяйте 15 хвилин для вправ на усвідомлення себе і медитування.

Зростайте та навчайтеся

7 сильних звичок, які змінять тебе назавжди: поради розумних людей - фото №4

Всі труднощі, які нам зустрічаються це чудові можливості для зростання й отримання досвіду. Установка на зростання допоможе вам адаптуватися до неприємностей і ставати сильнішою. Регулярно приділяйте час для читання, навчання та розвитку різних корисних навичок.

Ведіть здоровий спосіб життя

7 сильних звичок, які змінять тебе назавжди: поради розумних людей - фото №5

Каур говорить: "Існує тісний зв'язок між вашим фізичним благополуччям та психічним здоров'ям. Наповнюйте своє тіло поживною їжею, уникайте зневоднення і регулярно займайтеся фізичною активністю. Ці звички покращують ваш настрій, рівень енергії та загальну стійкість". Розставте пріоритети і знайдіть баланс між  збалансованою дієтою фізичними вправами і питному режимі.

Будьте вдячні

"Вдячність може змінити ваш погляд на позитив. Регулярне визнання того, за що ви вдячні, може поліпшити вашу психічну стійкість і загальне благополуччя", — додає експерт. Спробуйте щоденно дякувати і прослідкуйте, як це додасть вам душевного спокою і сили.

Налагоджуйте стосунки з людьми

Міцні підтримувальні  стосунки і поради терапевтів допомагають розв'язувати життєві проблеми і додають моральних сил.

Дбаючи про розвиток своїх стосунків ви робите себе сильнішими морально, тому звертайтеся за професійною допомогою при психологічних проблемах.

Стати морально сильнішим потребує багато часу, сил та практики, але ці звички  стануть основою для емоційної сили. Розвивайте їх кожного дня, щоб з легкістю долати складні ситуації  на життєвому шляху.