30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30!

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перелік з 30 звичок, які псують нам життя і заважають насолоджуватися часом у повному обсязі. Можливо у списку будуть не всі, притаманні особисто вам, але більшість звичок властива майже всім людям.

Хороші звички запроваджуються важкими зусиллями. А Позбутися поганих звичок ми намагаємося протягом усього нашого життя. Яких саме звичок потрібно "здихатися", щоб змінити життя на краще, поділиться vsviti.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Проводити життя чекаючи вихідних

Цікаво і різноманітно проводьте час після роботи. Хобі, спорт, друзі, прогулянки. Тоді будні перестануть здаватися вам нескінченними.

2. Гонитися за модними речами

Іноді ми не встигаємо одягнути новинку жодного разу, або максимум 5 разів. Далі її чекатиме вічне життя у шафі. Краще купуйте дорожчі, проте якісні речі і вони вам служитимуть довго.

3. Палити за компанію

Ця погана звичка не додає радості і ви отруюєте себе, навіть якщо курите рідко. Погане самопочуття, неприємний запах і марно витрачені гроші - далеко не весь перелік цієї звички.

4. Триматися за дружбу, яка себе вичерпала

30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30! - фото №1

Чим ближче до 30, тим менше залишається друзів, яким можна довіряти. Спілкування з однокласниками і одногрупниками поступово сходить нанівець, і з цим нічого не вдієш. Якщо в останку є 2-3 друзів - ви щасливчик.

5. Не зважати на режим сну

Більшість людей щодня лягає спати у різний час, зазвичай, дуже пізно. Це погано позначається на якості сну і повноцінному відпочинку. Виробіть відповідний вам режим і дотримуйтеся його.

6. Забувати про кімнатні рослини

Ви доросла та  відповідальна людина. Якщо завели кімнатні рослини, то не забувайте поливати і доглядати за ними.

7. Сподіватися на гарний обмін речовин, замість тренувань

Для відповідного результату тренування мають бути тричі на тиждень. Можливо, заради їх відвідувань доведеться чимось пожертвувати.

8. Рідко змінювати постільну білизну

На свіжій білизні краще спиться і сняться приємні сни.

9. Заощаджувати на вині

З віком вживати алкоголь більшість намагаються обмежувати. Краще випити вино хорошої якості у невеликій кількості, ніж літрами пити дешевий “шмурдяк”.

10. Довіряти чужому смаку

30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30! - фото №2

У вас сформований власний стиль у якому вам комфортно. Прислухатися до порад можна, але речі собі купуйте самостійно.

11. Не цінувати час, проведений з друзями

Робота і сім'я забирає левову частку часу, тому вільний час з друзями цінуйте і насолоджуйтесь ним, а не сприймайте, як належне.

12. Не приносьте у жертву свої інтереси у стосунках

Не нехтуйте тим, на що заслуговуєте. Відпускайте людину, яка вас не береже і не цінує.

13. Робити щось, з почуття обов'язку

Не примушуйте робити те, що ви не бажаєте. Життя одне, тому не витрачайте його на неприємні речі.

14. Нехтувати психічним здоров’ям на користь фізичного

Харчування і тренування повинні викликати у вас почуття задоволення, а не відчуття провини. Якщо відношення до фізичного здоров’я впливає на психічний стан, пора переглянути ваші пріоритети.

15. Сидіти на дієтах

30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30! - фото №3

Харчуйтеся правильно постійно, адже модними дієтами можна нашкодити собі.

16. Відмовлятися від бонусів

Накопичуйте бонуси за перельоти чи поїздки на поїзді, вони знадобляться у майбутній подорожі. Заводьте бонусні карти у супермаркетах і магазинах, дає цілком помітну вигоду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

17. Не вміти готувати їжу

Напівфабрикати згодяться для студентів, але для людини старшого віку такий варіант вже виглядає сумно. Навчіться готувати нормальну збалансовану їжу, вживайте більше салатів та фруктів.

18. Витрачати час на людей, у присутності яких почуваєшся нікчемою

Не витрачайте сили на тих, кому ви не подобаєтеся. Не намагайтеся сподобатися їм. Краще проведіть час з тими, кому симпатизуєте. Цінуйте людей, які приймають вас справжніми.

19. Купувати пакети кожен похід до магазину

30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30! - фото №4

Кількість використаного пластика зростає із кожним роком. Відмовтеся від одноразових пакетів, щоб скоротити шкоду для навколишнього середовища. Придбайте багаторазову сумку для покупок і носіть її з собою.

20. Не здавати аналізи на ІПСШ

Більшість лінується регулярно перевіряти своє здоров’я. Але коли справа стосується аналізів на інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), краще не ризикувати.

21. Скасовувати плани в останню хвилину

Не скасовуйте домовленості останньої миті, адже до 30 років час у людей часто розписаний на місяці вперед. Не підводьте їх в останній момент. А ще намагайтеся швидко давайте відповідь, коли домовляєтеся про спільні плани.

22. Намагатися всім догодити

Намагаючись зробити всім приємне, ви лише витратите свої сили, але щастя це вам не принесе. Не доводьте себе до виснаження. Друзі зрозуміють, якщо іноді ви будете зайняті або просто захочете відпочити від усіх на світі.

23. Залишатися без копійки у кінці місяця

Розумно витрачайте і намагайтеся заощадити. Ведіть фінанси грамотно і контролюйте свої витрати.

24. Не накопичувати на пенсію

Варто почати якомога раніше. Якщо до 30 ви ще не відкрили пенсійний рахунок, саме час це зробити.

25. Носити непрасований одяг

30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30! - фото №5

М'яті речі говорять про вашу незрілість. Вже пора подорослішати, а не чекати, щоб хтось прасував за вас.

26. Ставити цілі, які неможливо досягти

Не ставте нереальні  і неможливі цілі. Схуднути за місяць на 30 кг чи врятувати весь світ. Мета повинна бути чіткою і мати крайній термін.

27. Мало часу приділяти батькам

Сім’я – найважливіше в житті. Не посилайтеся на свою зайнятість. Частіше телефонуйте батькам, снідайте разом або проводьте з ними вихідні.Ми діти поки живі наші батьки.

28. Не здійснювати повернення невдалих речей

Не соромтеся і не почувайтеся винним при поверненні речей, які вам не підійшли чи не подобаються. Тому що кожен раз при погляді на них ви будете почуватися роздратованим.

29. Не стежити за зубами

30 шкідливих звичок, які псують нам життя: їх треба позбутися до 30! - фото №6

Безплатно зуби даються лише двічі, на третій раз доводиться платити великі кошти. Тому чистіть двічі на день, використовуйте зубну нитку і регулярно ходіть на профілактичний огляд.

30. Не вміти прощати образи

Це тільки зашкодить минулим, теперішнім і майбутнім відносинам. Не ставайте жорстоким, переступіть свою гордість і зробіть крок назустріч. Це корисніше у довгостроковій перспективі. Ви почуватиметеся вільним, спокійним і врівноваженим.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Робіть те, від чого почуваєтеся щасливим . Навчиться радіти дрібницям і бачити хороші моменти кожного дня. Насолоджуйтеся погодою, їжею, книгами та музикою. Не шукайте досконалості, а прагніть до умиротворення.