Після розмови погано почуваєтеся? Які фрази непомітно крадуть вашу енергію

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мова - це не лише засіб комунікації і можливість спілкування між людьми . Сила усного мовлення набагато більша ніж ми можемо собі уявити.

Ви певно не раз помічали, що у компанії, спілкуючись з людиною, яка вживає нецензурну лексику чи негативні фрази, ви почуваєтеся ніяково і незручно. Причина ховається у тому, що певні слова можуть забирати сили і мати вплив на підсвідомість, розповідає zatyshok .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ваш співрозмовник використовує у розмові один з трьох методів - варто добре подумати над спілкуванням з ним далі.

1. Погані побажання

Часто, у спілкуванні люди використовують фрази, яким зовсім не надають значення. Наприклад“ Нічого собі” - це не здивування, а погане значення, яким ви ніби підкреслюєте, що нічого собі, а все для інших.

Людина через розмову здатна забрати  енергію, зіпсувати настрій і навіть зашкодити здоров’ю. І все це непомітно для нас. Прикладом можуть бути фрази сказані у запалі сварки. Наприклад: «Побий тебе грім». Здавалося б, невинний вираз сказаний спересердя, але він може бути дуже небезпечним.

Після розмови погано почуваєтеся? Які фрази непомітно крадуть вашу енергію - фото №1

2. Розмова про зовнішність

Слова, які людина говорить у гніві про зовнішність співрозмовника, його здоров’я, тіло чи здібності мають величезну силу, яка навіть не залежить від того хто говорить. Наприклад, вирази на кшталт: “Ти що тупа?”, “У тебе руки не з того місця ростуть”. Той, хто говорить, не надає значення, але той, кому адресовані ці руйнівні фрази, підсвідомо реагує на їх вплив.Трапляється, що одне кинуте неприємне слово може запам’ятатися і впливати все подальше життя людини у негативному контексті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3. Нецензурна лайка

Ненормативна лексика діє на людину негативно коштом низьких вібрацій. Матюки мають низьку вібрацію, а те, що має низьку вібрацію, діє на людину негативно. Цей факт перевірений вченими шляхом експерименту. Подібний досвід проводили з музикою, коли у приміщенні з однією склянкою води включали класику, а з іншою - рок.

Кристалічні грати льоду та візерунок сніжинок, після замерзання цієї води, сильно відрізнялися. Так само сталося і з промовою, коли японський вчений щодня одній склянці казав слова кохання, а іншій - лайку. Одні сніжинки мали симетричний малюнок, а інші - перекошений. Ми не помічаємо енергетику руйнівних слів, але вона діє. Саме тому в багатьох культурах не лаються на кухні, особливо під час приготування їжі.

Невидима дія негативних слів відбувається точково і потрапляє рівно в ціль. Як із цим боротися? Потрібно постійно слідкувати за своєю мовою і контролювати її зміст. Не говоріть негативні вирази та фрази з подвійним змістом. Думайте про значення ваших слів. Бажаючи людині якнайшвидшого одужання краще сказати «набирайся сил», ніж «не хворій».

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо співрозмовники говорять щось негативне у вашу адресу, варто переглянути ваше спілкування. Можливо є сенс обмежити або виключити його зовсім, якщо людина не розуміє ваших пояснень і не робить висновки.