Фрейд залишив поради, як реагувати на хамів

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Основний корінь заздрощів людей — це сильні сторони та перемоги іншої людини. Самодостатні і впевнені у собі викликають бажання зачепити, проявити заздрість. Раніше ми писали, які речі в будинку вказують на жадібність господині , а тепер розкажемо, як реагувати на хамство.

Якщо хтось зіпсував вам настрій, значить ви дозволили посторонній особі керувати вашим емоційним станом. Зазвичай заздрість переростає у злість, і коли ви це усвідомите, то легко визначите, хто вам заздрить. Усвідомлення цього факту завжди піднімає настрій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для вас — актуальні цитати австрійського психоаналітика Зигмунда Фрейда. Вони допоможуть гармонізувати емоції та правильно відреагувати на хамство.

1. “Настрій — віддзеркалення душі”

Реакція людини на вас — це не реакція на ваші слова, дії чи зовнішній вигляд. Посторонні висловлюють те, як самі себе почувають. Відповідно, їхній настрій є їхнім емоційним станом, а не вашою провокацією.

Фрейд залишив поради, як реагувати на хамів - фото №1

2. “Зверніть увагу на місце, в яке вас поранили”

Щоб зрозуміти, чим наповнена чаша, треба залити в неї стільки води, аби вони її вміст почав виливатися. Так само і з людиною. Зверніть увагу, якою темою вас “вкололи”. Це — не ваша вада чи момент, який некомфортний для когось. Це, в першу чергу, болюче місце кривдника. Нехай такий факт буде вам на озброєння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фрейд залишив поради, як реагувати на хамів - фото №2

3. "Іноді прощення — це не властивість душі, а коротка пам'ять"

Не всім людям комфортно жити в заздрощах, негативі та сварках. Часто буває, що ображений перестає реагувати на кривду і живе своїм спокійним, щасливим життям. Зі сторони може здаватися, що ця людина має проблеми з памяттю. Насправді ж ця людина настільки самодостатня і сильна особистість, що їй просто немає часу навіть на думки про якісь образу. В її серці — цілий цікавий Всесвіт, до якого притягують прекрасні люди.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фрейд залишив поради, як реагувати на хамів - фото №3

Раніше ми писали поради від Коко Шанель . Жінка-легенда акцентувала на деяких моментах життя. Її цитати надихають, дарують енергію та мотивують до перемог.

Фото: Pinterest