Навіщо потрібен психолог і його поради: відповідь Дмитра Карпачова

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Чимало людей насміхаються з того, що хтось відвідує психолога. Насправді ж цього спеціаліста корисно пройти усім, адже життєві ситуації не завжди позитивно впливають на почуття та емоції, і потім заважають жити. Раніше ми писали, які вправи допоможуть відновитися після стресу, а тепер розкажемо, чому консультації психолога — актуальні.

Так звані “теорії по вихованню” — це насправді корисні поради, що допоможуть трансформувати негативний досвід, який пережила людина, розповів психолог Дмитро Карпачов . Консультації психолога корисні і для власного подальшого розвитку, і для кращого розуміння власних дітей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зі слів Карпачова, батьки не можуть знати, як інтуїтивно виховувати дитину. Адже у результаті такого “виховання” поведінка підлітка у подальшому буде не прийнятною чи не задовільною навіть для самих батьків.

Навіщо потрібен психолог і його поради: відповідь Дмитра Карпачова - фото №1

1. Усі труднощі зараз — це наслідки виховання батьками

В 95% випадках ми або несвідомо передаємо ці паттерни вже своїм дітям, або робимо навпаки, впадаючи в інші, нічим не кращі, крайності. Контрольне питання: по факту на сьогоднішній день — чи задоволені ви поведінкою та звичками вашої дитини?

— акцентував Дмитро Карпачов.

2. Велосипед — це не авто

Уявіть ситуацію: ви ніколи не навчались керувати автомобілем, купили авто з салону, сіли за кермо вперше та поїхали з думкою “ну якось же на велосипеді навчилася”. А коли ваша подорож швидко закінчилась, ви кажете: “Моє авто мене не слухає та погано себе поводить, зробіть з ним що-небудь,

— пояснив експерт.

Навіщо потрібен психолог і його поради: відповідь Дмитра Карпачова - фото №2
Додав, що проблема із вихованням дитини — це результат виховання батьків. І дитина не може бути винною в тому, що її чомусь не навчили.

Раніше ми писали, які звички можуть зіпсувати будь-яку розмову. Експерти розповіли, що не потрібно робити, аби з вами не перестали спілкуватися.

Фото: Pinterest