6 звичок, які зіпсують навіть найприємнішу розмову

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Бути приємним співрозмовником не так просто, адже існують звички, які все псують. І щоб не заробити слави неприємної людини, їх слід уникати.

6 звичок, які легко зіпсують навіть найприємнішу розмову

Постійна перевірка телефону, зайве хвастощі або необґрунтовані скарги легко можуть зіпсувати враження і зробити вас не найприємнішим співрозмовником. Але це ще не все! Редакція Хочу зібрала 6 звичок, яких варто позбутися, щоб не зіпсувати враження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Приділяти увагу смартфону

Якщо ви не відповідаєте на важливе робоче повідомлення або не приймаєте рішення, яке може вплинути на долю всього світу, краще відкладіть телефон під час розмови. Адже безпричинне залипання у смартфоні показує вашому співрозмовнику, що ви зовсім не концентруєтеся на розмові.

Постійно перебивати

У розмові важливо не лише говорити, а й слухати. Тому не варто перебивати співрозмовника, цим не даючи йому довести свою історію до кінця. Більше того, постійно перебиваючи іншу людину, ви можете просто відбити у неї бажання говорити.

Постійно хвалитися або прибіднятися

Говорити про свої досягнення нормально. Але не варто "змагатися" в успіху, коли співрозмовник розповідає про свої перемоги. Також не варто перетягувати ковдру на себе та скаржитися на життя, кажучи людині, що її проблеми нічого не означають у порівнянні з вашими.

Говорити "складно"

Постійні причетні та дієприслівникові обороти, терміни, англіцизми не доречно не тільки ускладнюють розмову, а й часто виглядають безглуздо.

Пасивна агресія

Постійний сарказм, підколки та навмисна нетактовність не приносить задоволення співрозмовнику. Більше того, такі висловлювання приносять дискомфорт і тим учасникам розмови, котрі мимоволі стають свідками цього пасивно-агресивного "виступу".

Непрохані поради

Ділитись своєю думкою варто лише тоді, коли вас про це попросили. Але навіть у цьому випадку варто обережно підбирати слова та не вчити інших людей жити так, як вам хочеться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, як скасувати плани та не зіпсувати стосунки через це. У цьому питанні справді надто багато нюансів, які варто враховувати.