Чи потрібна життю якась мета? Відповідь психолога Адамової

Психологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Чи не кожна людина говорить про те, що в житті повинна бути мета. Проте знайти її не так просто. Раніше ми писали, як впізнати заздрісну людину, а тепер розкажемо, чи потрібна мета в житті, і де її взяти.

У сучасному світі культовою стала ідея, що життя без мети — це безглузде існування, пише психолог Олена Адамова . З її слів, не варто ходити по дорогим експертам, аби вони виявили дефіцит людини, назвавши його метою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Психолог зазначила, що мета життя, його цілі, мають підпорядковуватися сенсу життя і цінностям, а не результатам. Адже найголовніше — це життя, насичене цікавістю і духовністю, а не боротьба за ідеальні показники.

Що стосується реалізації в соціумі та матеріального розвитку, тут усе індивідуально. Адже, з одного боку, весь час хочеться більше грошей, а з іншого — дуже важливо, щоб усі матеріальні цілі йшли в злагоді з вашими цінностями і не порушували їх,

— зазначила експерт.

Чи потрібна життю якась мета? Відповідь психолога Адамової - фото №1
@neildodhia

Додала, що мету потрібно ставити, виходячи із цінностей, і дати їй декілька років для реалізації. Не варто поспішати, адже головна мета — це гармонійне, збалансоване життя.

У процесі реалізації ваших цілей не забувайте про найголовніше: про цікавість, яку важливо відчувати, коли ви щось досягаєте. Як тільки ви втратили цікавість... значить ви обрали не той шлях,

— акцентує Олена адамова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про “синдром бідності”. Експерт розповів, які речі роблять людину бідною, і як це виправити.

Головне фото: JillWellington