Ознаки токсичного друга — з якими людьми, краще не дружити

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Звичайно, друзям можна пробачити багато чого. Але навіть найкращим друзям важко прощати часті прояви токсичніших якостей, наприклад, пасивно-агресивні коментарі, брехня та приниження. Як зрозуміти, що ваша дружба є токсичною? Розбираємось разом.

Ознаки токсичного друга: з такими людьми краще не спілкуватися

Що таке токсична дружба? Це відносини, які емоційно шкодять вам, а не допомагають, пише womenshealthmag.com . А ще така дружба може виснажити вас і змусити сумніватися в собі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Токсична дружба може серйозно вплинути на психічне здоров'я, адже вона переводить організм у режим сильного стресу. Як зрозуміти, що ваша дружба є токсичною?

Ви віддаєте більше, ніж отримуєте

Якщо здається, що друг завжди потребує вашої допомоги, але не може надати навіть найменшу послугу у відповідь, то, швидше за все, він токсичний. Проте те, що друг не може бути поруч із вами весь час, не обов'язково означає, що він токсичний, особливо якщо він сам переживає важкі часи. Важливо розуміти, що дружба має бути гнучкою, щоб самої не стати тією токсичною подружкою.

Ви більше не довіряєте другові

Це дуже важливо, бо довіра є основою будь-якої міцної дружби. Зрештою, якщо ви не можете покластися на свого найкращого друга, який сенс у цих відносинах?

Звичайно, іноді людям доводиться порушувати обіцянки з поважних причин, і це цілком справедливо. Але якщо друг постійно залишає вас з почуттям розчарування, варто задуматися.

Ви не подобаєтеся собі, коли ви з цим другом

Токсичний друг вміє поширювати свою токсичність інших. Можливо, ви занадто багато п'єте, розпускаєте плітки або поводитеся з ними пасивно-агресивно, хоча зазвичай ви дуже спокійні.

Або ви можете відчувати, що не можете бути самою собою поряд з таким другом, тому що ви постійно боїтеся… того, як він відреагує.

Вас бентежить ставлення друга до інших людей

Токсичні друзі грубі з людьми, які вам не байдужі. А ще вони можуть ставити вас у незручне становище на публіці, висміювати спільних знайомих і підбурювати інших приєднатися до образ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вам доводиться виправдовувати їх

Коли друг відомий своєю поганою поведінкою, він ставить вас у незручне становище, коли доводиться виправдовувати його дії перед іншими, а це токсично.

Раніше ми назвали 7 ознак емоційного виснаження жінки. Не варто їх ігнорувати.