Не нервуй, заспокойся: як зняти стрес за 5 хвилин

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото схвильована жінка
Фото: active.24tv

Дієві вправи, які допомагають швидко заспокоїтися

Стрес заважає людині приймати правильні рішення та сприяє погіршенню здоров'я . Швидко настає втома, погіршується сон та навіть, може бути зниження ваги.

Людина у стресі може зіпсувати стосунки з людьми і погіршити собі настрій. Заспокоїти свій розум і розслабитися, допоможуть кілька порад, розповідає healthshots.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Порада №1 - пийте воду

За даними World Journal of Psychiatry, люди, які постійно вживають воду, мають менший ризик стресу, тривожності та депресії порівняно з людьми, які споживають малу кількість води. Тому, якщо відчули ознаки стресу - зволожте організм склянкою води.

Порада №2 - дихайте

Спробуйте зручно сісти і зробити глибокий вдих. Глибоке дихання розслабляє організм, заспокоює нервову систему та сприяє уважності.

Порада №3- музика

Прослуховування улюблених композицій здатне розслабити і підняти настрій. Музика може діяти, як терапія стресу та викликати позитивні емоції та відвернути розум від факторів стресу.

Порада №4 - аромотерапія

Ароматичні свічки та палички можуть чудово знімати стрес і тривогу. Можна  використовувати такі аромати, як лаванда, ромашка або евкаліпт, які відомі своїми заспокійливими властивостями.

Порада №5 - гуляйте

Прогулянки на свіжому повітрі добре сприяють розслабленню та заспокоєнню. Візьміть за правило гуляти щодня у будь-яку погоду. Прогулянки очищують розум та допомагають подивитися на стресові фактори з іншого боку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існує багато психологічних вправ, які допомагають відновитися після стресу. Вони сприяють заспокоєнню, самодисципліні та зменшенню тривоги.