Чому жіноча продукція коштує дорожче, ніж чоловіча? Відповідає психолог Дмитро Карпачов

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка на шопінгу
Фото: dehoma

Жіноча продукція завжди коштує дорожче за чоловічу

Ви напевно неодноразово помічали, що жіночий одяг, взуття, аксесуари та предмети гігієни зазвичай коштують дорожче за товари для чоловіків. Жінки потребують більшої кількості гардероба , щоб мати стильний, красивий та привабливий вигляд.

Дмитро Карпачов має на увазі універсальну продукцію, яка за допомогою особливої упаковки та маркетингових інструментів позиціонується, як виключно для жінок та дівчаток. Жінки частіше купують речі та потребують різноманітності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У цей список входять іграшки, речі розповсюдженого вжитку, засоби гігієни та побутові предмети. Наприклад, рожевий самокат буде коштувати дорожче, ніж чорного чи синього кольору.

Психолог розповідає, що у дослідженні Управління у справах споживачів Нью-Йорка вказано середню різницю у ціні - 7%. А у Великій Британії підрахували, що жінки в середньому платять за такі ж товари на цілих 37% більше, ніж чоловіки.

Експерти назвали це "податком на рожеве". Світові дизайнери стверджують, що "рожевий податок" - це ніщо інше, як майстерність майстра. Жіночий одяг сегмента "люкс" вимагає більш ретельного пошиття, де особлива увага приділяється дизайну, стилю і декору, а тканини і фурнітура значно дорожчі, що значно підвищує ціну.

Також жінки значно вимогливіші до фасону, якості продукції, новизни колекції та бренду. Дослідження показують, що жінки цілком готові платити більше за товари з "жіночим" маркуванням. І тут уже набувають чинності психологічні чинники: така продукція їм здається ціннішою та коштовнішою.

Маркетологи беруть з жінок більше, просто, тому що їм дозволено це робити. А жінки готові платити більше, тому що суспільство їх навчило, що потрібно докладати більше зусиль, щоб виглядати відповідно до прийнятих стандартів.
така думка президентки канадської фірми Female Engineered Marketing Емілі Спенсьєрі
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Жінки з радістю та не роздумуючи придбають річ, яка сподобається. А чоловіки підходять до вибору значно серйозніше, продумують різні фактори, шукають знижки та акції. Чоловіки та жінки по-різному здійснюють шопінг, адже чоловікам потрібні речі, а жінкам - емоції.