Техніки відновлення: вправи та звички, які допоможуть відновитися після важких буднів

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

дівчина в басейні фото
Фото: unsplash.com

Після важкого дня варто відновити сили. І ми розкажемо, як це зробити

Напружений робочий тиждень, важкий день, складна ділова зустріч — ці події можуть підвищити рівень стресу. Тому важливо навчитися відновлювати сили.

Як відновити сили на вихідних: техніки релаксації та відновлення

Вихідні створені для відпочинку та відновлення. Хоча, використати техніки, про які розповіли на сайті 24tv.ua, можна і в будні.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Медитація та дихальні прави

Техніки релаксації на кшталт медитації або дихальних вправ допоможуть заспокоїтися та знизити рівень стресу. Для цього достатньо всього 10-15 хвилин усамітнення в тихому місці.

Якісний сон

Для правильного відновлення дуже важливо дотримуватися режиму та спати не просто 7-8 годин, а якисно. Комфортне середовище для сну це темна, тиха та прохолодна спальня. Намагайтеся лягати та прокидатися в один і той самий час (так, навіть у вихідні).

Активність

Фізична активність допоможе "перезавантажитися" і підняти настрій. При цьому, не обов'язково йти до зали — достатньо короткої прогулянки. А от плавання чи поїздка на велосипеді можуть ще й підвищити рівень енергії.

Обмеження екранного часу

Ми вже казали — для якісного відновлення потрібен якісний сон. Тож перед тим, як лягти у ліжка, відкладіть подалі телефон чи ноутбук. Екранне світло може порушути природний цикл та стати на заваді нормальному сну.

Планування

Для того, щоб зменшити занепокоєння, можна спробувати записувати всі справи на день. Так ви отримаєте відчуття контролю над часом та своїм життям. А, значить, будете менше нервувати.

Щоденник подяки

Намагайтеся щодня записувати приємні моменти, які підняли вам настрій. Це допоможе перенести фокус на позитивне та підвищить загальний рівень задоволення життям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про шість психологічних теорій, які не працюють в сучасному світі. Виявляється, порядок народження та інші міфи ніяк не впливають на наше життя.