Як стати успішною людиною? Спробуйте відмовитися від цих 4 ранкових звичок

Психологія
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

дівчина в рожевому на рожевому фоні фото
Фото: unsplash.com

Деякі звички дуже шкідливі не тільки для вашого ранку, а для всього життя

Чим успішні люди відрізняються від інших? Часто їх об'єднує звички, без яких вони не уявляють щоденну рутину. Або ж, навпаки, звички, яких вони не мають або ж позбулися.

Як стати успішним: практичні поради, засновані на психології

Ми б збрехали, якби сказали, що всі успішні люди мають однаковий розклад дня та неуклінно дотримуються його. Але існують речі, які успішні люди точно ніколи не роблять. Про чотири ранкових звички, які не мають успішні люди, пише видання HackSpirit .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Успішні люди не мають звички відкладати сигнал будильника

Як часто зранку ви тиснете кнопку "відкласти", коли чуєте сигнал будильника? І скільки разів ви повторюєте цей ритуал? Успішні люди такої звички не допускають. Пояснення просте — таке відкладання сигналу викликає фрагментований сон, який порушує природний цикл сну.  На думку доцента кафедри психіатрії та поведінкових наук Азізі Сейшас, це призводить довідчуття млявості та дезорієнтації після пробудження. Науковими словами це називається інерція сну.

Щобільше, постійне відкладання будильника може стати причиною втоми, а також знизити продуктивність та навіть збільшити ризики виникнення проблем зі здоров'ям.

Успішні люди не сплять до обіду

Сумніватися в успішності Мішель Обами або Тіма Кука важко. За інфоромацією The Independent , колишня перша леді США та голова Apple мають спільну звичку — прокидаються о 5 ранку.

Користь раннього пробудження підтверджує і дослідження Sleep Junkie , яке показало, що фінансово успішні та щасливі люди зазвичай прокидаються рано.

Важливий  момент — варто не тільки прокидатися рано, а й дотримуватися чіткого графіка сну.

Успішні люди не пропускають ранкові тренування

Ранкова зарядка допомагає не тільки підтримувати себе у формі, а й психологічно налаштуватися на новий день. Згідно з одним з досліджень , регулярна фізична активність покращує когнітивні функції. Серед них — пам'ять, планування та концентрація уваги, які допомагають підвищити продуктивність.

Згідно з інформацією видання Healthline , ранкові вправи підвищують загальний рівень енергії, адже збільшують приплив крові та кисню до всього організму. Тож не дарма легендарна головна редакторка Vogue Анна Вінтур часто починає свій ранок на тенісному корті. 

Успішні люди не залежать від гаджетів

Помічали, як швидко летить час зранку, коли ви заходите в соцмережі? 5 хвилин на перевірку повідомлень часто перетворюються на півгодини в ТікТоці. А перевірка робочої пошти може настільки затягнути, що ви приходите до тями в обід, розуміючи, що досі не були в душі. На думку психолога Джея Рая, перевірка смартфону одразу після сну готує мозок до відволікання. Тож, спробуйте не братися за телефон зранку — дайте мозку час на підготовку до обробки інформації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми називали 35 неймовірних фактів про людську психологію. Деякі з них просто вражають!