Звички багатих людей - міф чи реальність? Відповідь вас здивує

Особистісний розвиток
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хоча багатство можна успадкувати або, дуже рідко, придбати завдяки щасливому випадку, багато багатих людей починали з невеликої суми і будували свої статки. Вони використовували безліч способів заощадження, інвестування та збільшення своїх фінансів, і хороша новина полягає в тому, що багато корисних звичок багатих людей можна впровадити у своє життя незалежно рівня доходу.

Звички багатих та успішних людей: список порад

Говоримо відразу – звички багатих людей зовсім не міф! Вони існують. Члени Фінансової ради Forbes працювали з клієнтами різного рівня доходів та заощаджень, у тому числі дуже багатими. В результаті вони отримали список порад, до яких варто прислухатися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не залишати гроші без діла

Фінансові звички багатих людей варто почати з поради про те, що гроші мають працювати. Багаті люди не зберігають великих сум грошей без діла. Гроші завжди повинні працювати на вас.

Живіть не за коштами

І ні, мова не про те, щоб витрачати більше, ніж ви заробляєте. Потрібно витрачати набагато менше, постійно відкладаючи частину прибутку.

Моніторьте доходи та витрати

Хорошою практикою є постійний моніторинг джерел доходів та витрат. Важливо не те, скільки ви заробляєте, а те, скільки ви витрачаєте.

Цінуйте свій час

Якщо час, необхідний для прибирання вашого будинку, більш цінний, ніж витрати на клінінг, передайте це на аутсорсинг. Наприклад, година вашої роботи коштує 100 грн, на похід у магазин ви витрачаєте дві години. Найлегше все-таки замовити доставку та сплатити кур'єру 50 грн, тим самим заощадивши час.

Дотримуйтесь бюджету

Легко втратити контроль над тим, куди йдуть ваші гроші щомісяця, коли багато витрат налаштовано на оплату через автосписання. Та й при оплаті карткою гроші часто тануть, як сніг, і легко залізти в кредитний ліміт. Тому завжди намагайтеся стежити за тим, куди йдуть гроші і де ви можете заощадити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інвестуйте

Звички успішних та багатих людей були б неповними, якби у списку не було інвестування. Регулярно та послідовно інвестуйте суму, зручну для вас. Наприклад, розгляньте можливість автоматизації внесення коштів на депозитний рахунок. Збільшуйте свої депозити зі збільшенням вашого заробітку.

Раніше ми розповідали про 8 правил, які допоможуть стати щасливою у Новому році. Слідувати їм можна розпочати вже сьогодні.