Звички, які забруднюють будинок: виправте це негайно

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Картинка жінка прибирає одяг
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Деякі побутові звички потрібно викорінити зі свого життя

Господині прагнуть досягти ідеальної чистоти у будинку. Але деякі побутові звички зводять усі намагання нанівець, тому постійне прибирання не дає бажаного ефекту.

Щоб у будинку завжди панувала чистота і затишок необхідно вилучити певні звичні речі зі свого життя. Це полегшить побут і забезпечить порядок надовго, розповідає porady.24tv.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Зображення дівчини, яка складає одяг
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Незастелене спальне місце

Дбайливі господині знають, що застелене ліжко додає спальні охайності. Започаткуйте собі звичку, відразу після пробудження заправляти постіль, так пил не осідатиме на постільну білизну і вона не буде швидко бруднитися.

Не знімати взуття у кімнатах

Ходити по будинку взутим, це означає розносити по всіх кімнатах пил, бруд і сміття. Це негігієнічно, адже на підошвах збирається велика кількість мікробів. Краще змінювати взуття на капці при вході.

Не закривати кришку унітаза

Кожного разу перед натисканням кнопки зливу закривайте кришку унітаза. Якщо цього не робити, безліч мікробів потраплять у повітря і осядуть на поверхнях, рушниках та зубних щітках.

Регулярне прання кухонних рушників

Кухонні рушники мають здатність швидко бруднитися. Тому їх потрібно регулярно прати від жиру, бруду та бактерій. Те саме треба робити з рушниками для тіла, обличчя і рук.

Кидати брудну білизну на землю

Переповнений кошик для білизни не має стати приводом жбурляти речі на підлогу. З часом на них осідатиме пил і почне з'являтися неприємний запах. А якщо у ванній волого, це призведе до появи цвілі і грибків.

Постійно відкриті вікна

Провітрювати кімнати потрібно регулярно, навіть взимку, але не варто тримати вікна відкритими постійно. З двору у будинок потраплятиме пил і кімнати будуть швидко бруднитися. 

Безлад у шафі

Складно знайти щось у гардеробі, якщо там панує хаос. З часом навіть дверцята не зачинятимуться. Тому регулярно розкладайте речі на полиці і забезпечте приємний аромат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як досягти ідеальної чистоти за методом 2-х хвилин. Варто спробувати скористатися таким способом, щоб у кімнатах панував порядок.