Знову почули "ні"?.. Експерти назвали найчастіші причини відмов після співбесіди

Бізнес та гроші
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ваше резюме привертає увагу роботодавців, вас  запрошують на співбесіди, але ви постійно чуєте "ні"? Варто задуматися, чи не припускаєтесь помилок на інтерв'ю.

Найкраще, звісно ж, отримати від рекрутера більш конкретний зворотний зв'язок, але це не завжди вдається. На порталі "Work.ua" опублікували список найбільш поширених причин, які можуть призвести до відмови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Резюме не відповідає дійсності

Пам'ятайте, що важливо, щоб ваше резюме відображало ваші реальні вміння та здобутки, які ви зможете підкріпити на практиці. Якщо в резюме ви вказали неправдиву інформацію про себе, то, ймовірно, вона викриється при першій же зустрічі.

Часта зміна роботи

Якщо ви часто міняєте місце роботи — це поганий знак для роботодавців, який вказує на вашу нестабільність. У випадку, якщо це про вас, то будьте готові пояснити, чому ви так часто міняли місце роботи.

Кваліфікація має відповідати вимогам роботи

Недостатній рівень кваліфікації або, навпаки, надмірна кількість досвіду можуть призвести до відмови. Роботодавці шукають кандидатів, які відповідають конкретним потребам посади, а якщо ви не відповідаєте цим вимогам, то вам, швидше за все, відмовлять.

Заробітна плата

Надмірно високі або низькі вимоги до зарплати можуть призвести до відмови, тому важливо бути об'єктивними у своїх бажаннях. Оцініть ринок, щоб знати, скільки "просити" у нового керівництва.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А щоб ваші шанси отримати вакансію мрії в мить зросли, треба зробити ідеальне резюме . Як його скласти та про що розповісти, якщо у вас нема досвіду роботи? Читайте в нашому матеріалі!