Кращі тренди реклами в інтернеті у 2024 році: нові інструменти для просування бізнесу

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото хлопець працює за комп'ютером
Фото: hovorymo

Як обрати найефективнішу рекламу, щоб розвинути бізнес

Сучасний інтернет-маркетинг це дуже динамічна сфера діяльності, яка постійно розвивається, тому потребує уваги, щоб ефективно просуватися на полі бізнесу. Ринок досить конкурентоспроможний і постійно зростає. Неважливо, чи плануєте ви перетворити хобі на джерело прибутку , чи давно просуваєте свій бренд, потрібно знати, на яку рекламу звернути увагу, щоб процвітати.

Онлайн-реклама швидко адаптується під потреби споживача та тенденції, які наразі є актуальними. Якщо ви і надалі плануєте успішно конкурувати, розвиватися та досягати успіху - варто знати, які зміни у цій галузі чекають у 2024 році, розповідає webtune.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ШІ та його роль у рекламі

Торік ШІ просто вразив людей своїми можливостями. Ця область перебуває поки на етапі розвитку, хоча досягла високого рівня. Можливості та інструменти штучного інтелекту досить різноманітні, тому рекомендується почати інтегрувати ШІ у бізнес, щоб у майбутньому лідирувати у цій галузі. Адже це можливість швидко провести глибокий аналіз ринку, користувачів і їхніх потреб, робити прогнози майбутнього попиту, надавати споживачам персоналізовані рекомендації тощо.

Відеоформат

Популярність відеореклами постійно стрімко зростає. Найбільш популярні короткі динамічні відеоролики, які дають мало інформації, але надзвичайно цікаві для споживача, як продемонстрував TikTok. “Живі” ролики, анімаційні та записи з екрана викликають довіру, приваблюють та затримують увагу.

Соціальні мережі

Понад 60% населення у цілому світі користується соцмережами та проводить у них 2, 5 години на день. У 2024 році варто звернути увагу у соцмережах на такі тенденції: соціальна комерція, випередження пошукових систем, партнерство з інфлюенсерами.

Голосовий пошук

Зараз близько 20% користувачів шукають інформацію в інтернеті голосовими командами і ця цифра постійно зростає. Брендам, які планують вдосконалюватися, варто замислитися над адаптацією поточних SEO-стратегій та зосередитися на інструментах для якісної обробки усної мови.

Інтерактивність і доповнена реальність

Сучасний споживач досить вибагливий, його потрібно залучати до контенту для утримання уваги, адже пасивне споживання інформації втратило актуальність і стало геть нецікавим. Потрібно впроваджувати тести, різноманітні сюжетні лінії та інші види комунікації. Технології віртуальної та доповненої реальності – чудовий спосіб “занурити” користувача всередину бренду

Актуальна реклама має доносити глибокі смисли, проявляти ініціативність, транслювати свідомий підхід – ці та інші тотожні напрямки повинні лягти в основу актуальної маркетингової стратегії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як створити сильний бренд. Адже потрібно знати, у якому напрямку рухатися.