Стали відомі імена 10 фіналісток конкурсу "Створено жінками 2024": хто вони і що запропонували? (ФОТО)

Бізнес та гроші
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хто переміг у конкурсі "Створено жінками 2024": названо імена 10 фіналісток
"Створено жінками 2024": імена фіналісток. Фото: пресслужба конкурсу

Нові імена в українському бізнесі, про які незабаром може почути весь світ!

Франко-українська торгово-промислова палата (CCIFU) вже вшосте проводить конкурс "Створено жінками", спрямований на підтримку та заохочення українських підприємниць. Цьогоріч, як і торік, конкурс має особливе значення, адже він став символом стійкості та незламності українського духу в умовах повномасштабної війни, постійних блекаутів та невизначеності! 🙃

Кількість учасниць цьогорічного конкурсу стала рекордною — 425 заявок, що у 1,5 раза перевищує кількість заявок минулого року. 10 фіналісток, відібраних журі за критеріями оригінальності ідеї, мети проєкту, його презентації, стратегічного бачення, бізнес-плану та інноваційності, отримають не лише грошові кошти на розвиток бізнесу, а й підтримку компаній-партнерів CCIFU.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Переможниця конкурсу стане частиною французької ділової спільноти, отримавши доступ до її ресурсів та наставництва.

Попри всі труднощі та виклики воєнного часу, українські підприємиці продовжують демонструвати неймовірну стійкість і цілеспрямованість. Вони не тільки зберігають свої бізнеси, а й створюють нові робочі місця, платять податки, роблять свій внесок в економіку країни. Конкурс "Створено жінками" — це наша можливість підтримати їх, надати їм необхідні ресурси та можливості для подальшого розвитку. Ми вражені кількістю заявок, а також широким спектром інтересів підприємиць — від ресайклінгу та дизайну до металовиробництва та біотехнологій.
— каже Мод Жозеф, директорка CCIFU.

Фіналістками конкурсу "Створено жінками 2024" стали:

Хто переміг на конкурсі “Створено жінками 2024“: імена 10 фіналісток
Переможниці конкурсу “Створено жінками 2024”. Фото: пресслужба конкурсу
  1. Олеся Самойленко, “Родина Кольпінга” — соціальне підприємство по виробництву сухофруктів людьми з інвалідністю. Проєкт надає можливість професійної орієнтації та зайнятості для 10 людей з ментальною інвалідністю.

  2. Іванна Білоус, Nasivanky — сучасне крафтове виробництво унікального нішевого продукту: насіння овочів та квітів відкритого запилення та переробки сировини, що залишається після його вибірки в авторські крафтові продукти харчування. Основна ідея — донести до людей, що забезпеченість власним сортовим насінням є основою сталості будь-якого господарства, родини та продовольчого суверенітету країни.

  3. Наталя Ольшанська, ТОВ "Фамберрі" — проєкт розвиває та впроваджує сучасні агротехнології та інновації переробки органічного кизилу.

  4. Ольга Мелих, КВОТА — металообробка та виготовлення технологічного наряддя у сфері машинобудування та виробництва пресформ для різних галузей промисловості.

  5. Ольга Лекова, Recast plastic, ARTSTUDIOLEO — нестандартні архітектурні рішення та екологічно чисті меблі з переробленого пластику для укриттів, з метою зменшення кількості пластикових відходів з максимальною користю для суспільства.

  6. Тетяна Ковпак, Центр хребта “Постава” — створення направлення діагностичного відділення в центрі реабілітації, де зберуться найкращі фахівці різних спеціалізацій, з метою надання комплексної допомоги пацієнтам, які страждають від захворювань хребта та суглобів, а також воїнам, які відновлюються після травм і операцій.

  7. Анна Павлусь, WHEELNY — адаптивний одяг для людей з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних. Мета проєкту — започаткувати нову нішу одягу саме для цієї цільової групи.

  8. Дарина Антоненко, RE:ban — проєкт розв’язує екологічну проблему утилізації використаних рекламних ПВХ- банерів, відшиваючи з них нові унікальні та стильні вироби — шопери, рюкзаки, бананки, органайзери тощо.

  9. Данута Кріль, GUCULIYA — виробництво чорнодимленої кераміки. Мета проєкту — створити мережу із крафтових виробників під одним брендом Гуцулія, переосмислення традиційних ремесел, в перспективі — ревіталізація та перезапуск старої керамічної фабрики в околицях Львова під чорнодимлену кераміку.

  10. Марина Коршевнюк, Apixmed — інноваційна біомедична компанія, мета якої — впровадження інноваційних технологій у клінічну практику, аби рятувати життя людей за допомогою наукових рішень.

Церемонія нагородження переможниці конкурсу "Створено жінками-2024" відбудеться вже у вівторок, 9 липня 2024 року.

📌 Про конкурс "Створено жінками"

Конкурс "Створено жінками" проводиться CCIFU щорічно з 2019 року. За цей час він став важливою платформою для підтримки та розвитку жіночого підприємництва в Україні. Цьогорічна переможниця конкурсу отримає 150 тис. грн на розвиток власної справи, а також членство у Франко-українській торгово-промисловій палаті та поїздку до Парижа. Решта фіналісток — грошові призи та консультаційну підтримку від компаній-партнерів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, як створити з нуля власний сильний бренд. Дізнавайтеся прямо зараз з чого почати, на що звернути особливу увагу та за рахунок чого можна виділятися на фоні своїх конкурентів! 😉