"Зроблено в Україні": знамениту фразу зроблять державним брендом

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Журналістка

Український герб на прапорі України на фоні природи, фото
Фото: facebook-сторінка "Зроблено в Україні"

Для декого використання цього бренду зроблять безкоштовним

Держава вирішила зареєструвати власний бренд "Зроблено в Україні". Що про це відомо - розповідаємо на Хочу!

Днями стало відомо, що знаменита фраза, яка за останні 2 роки після початку повномасштабної війни стала особливо популярною, зовсім скоро стане справжнім брендом. Відповідне рішення, як повідомляє "Економічна правда" прийняв Кабмін. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, уряд уже затвердив зображення торговельної марки для товарів, вироблених в Україні. У постанові КМУ, що була затверджена 23 лютого, повідомляється, що ним безплатно зможе користуватися бізнес, громадські організації та різні державні установи.

На фото - чорно-білий логотип бренду “Зроблено в Україні”
Фото: додаток до Постанови КМУ від 23.02.24

Логотип створений Мінекономіки. 

Як зазначають журналісти "ЕП", після його затвердження Кабінетом Міністрів, відомство має забезпечити подання заявки на державну реєстрацію торговельної марки, а також розробити брендбук на основі логотипа.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Передбачається, що бренд "Зроблено в Україні" допоможе виокремити товари, виготовлені саме українськими виробниками, серед подібних. Це, своєю чергою, повинно популяризувати товари українського виробництва й стимулювати внутрішній попит на них. 

Раніше ми розповідали, хто має платити за товар, випадково зіпсований у магазині чи супермаркеті. Про це мало хто знає, тому багато людей “влітають на копійчину” просто так.