Немісцеві, але цілком їстивні: в Україні знайшли новий вид грибів (ФОТО)

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Грибники, в нас для вас гарні новини! В Україні спостерігають появу нового виду грибів — американський боровик. Однією з його особливостей є те, що хробаки рідко споживають цей гриб, а для людей він є повністю безпечним. Більше інформації та фото по цій темі ви знайдете на HOCHU.ua!

На території нашої країни помітили новий вид грибів. Він має незвичайну назву американський боровик. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Нобельського Національного Природного Парку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Американський боровик вперше з'явився в Україні приблизно 3 роки тому на території Нобельського НПП. Ймовірно, ця поява пов'язана зі змінами в кліматі та місцевій флорі та фауні. Впродовж останніх двох років цей гриб активно почав рости та розширювати свій ареал поширення. Цього року він був виявлений в районах сіл Омит, Прикладники, Ниговищі та Сенчиці, які знаходять в межах Рівненської області.

Американський боровик, також відомий як боровик стрункий, має рівну ніжку та оранжеву шапку з характерним "обідком" на краю. На фото ви можете добре роздивитися, який він має вигляд.

Немісцеві, але цілком їстивні: в Україні знайшли новий вид грибів (ФОТО) - фото №1
Немісцеві, але цілком їстивні: в Україні знайшли новий вид грибів (ФОТО) - фото №2

Для людей американський боровик є цілком безпечним та придатним для споживання. Він має приємний стійкий аромат і гарний смак. Цей гриб також не цікавить хробаків, що робить його привабливим для збору.

Де шукати новий гриб американський боровик? Зазвичай вони зростають під соснами, у хвойних і сумішевих лісах.

Хоча точне походження цього виду гриба в Європу залишається невідомим, він поширюється з дивовижною швидкістю. Цікаво відзначити, що в лісах Європи його вперше виявили всього лише 10 років тому, а сьогодні він вже росте в Україні. Якщо ви підете "полювати" на новий гриб, не забувайте дотримуватися головного правила: збирайте лише ті види грибів, які ви впевнено впізнаєте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також як швидко і без клопотів почистити гриби . Візьміть до уваги трюк від досвідченого кулінара!

Фото: Facebook Нобельського Національного Природного Парку