"Мисль" і " пеняй на себя" - це зовсім не те, що ми собі уявляємо: мовознавець пояснив справжнє значення цих слів

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Українська мова дуже колоритна і не потребує у свому складі російських висловів і слів. Розмовляйте правильно і збагачуйте свою лексику фразеологізмами, а російські фрази видаляйте зі свого словника.

Як привчити себе використовувати правильні вислови і знати, що вони означають? Працювати над собою і слідкувати за своїми словами, радить відомий український мовознавець Олександр Авраменко в ефірі "Сніданку з 1+1".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
"Мисль" і " пеняй на себя" - це зовсім не те, що ми собі уявляємо: мовознавець пояснив справжнє значення цих слів - фото №1

Авраменко пропонує  уявити ситуацію: ви виявили, що куплений продукт вже з закінченим терміном споживання, але помітили це ви вже вдома.

Що ж – "пеняйте на себе". Ні! "Пенять на себя" – це російський вислів. У нашій мові на цей випадок є колоритний фразеологізм – "бачили очі, що купували – їжте, хоч і повилазьте",

– розповів мовознавець.

Є ще одне цікаве слово "мисль" і мало хто знає його значення.

  • Чимало українців вважає, що слово "мисль" означає думку. Але це не так.

  • Відомий український мовознавець та вчитель Олександр Авраменко розкрив справжнє значення цього слова.

  • У давні часи  "мислю" називали білку, уточнив він.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З часом значення слів можуть кардинально мінятися . Тому, щоб володіти мовою досконало варто вдосконалювати свій словниковий запас і навчатися нового.