Як несвідомі українці самі оплачують російські ракети і дрони: з'явилися шокуючі дані (ІНФОГРАФІКА)

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Скільки б український Мінкульт, влада, топові блогери, інфлюенсери та інші знаменитості не закликали українців припинити споживати російський контент, все одно знаходяться ті, хто чхав на здоровий глузд і ці прохання. Фраза "Да какая разніца", звісно, звучить у суспільстві все рідше, але цього все одно недостатньо. І журналісти-розслідувачі вкотре довели, що несвідомі українці продовжують оплачувати російські ракети і дрони з власних кишень.

Скільки грошей у російську казну торік українці передали своїм прослуховуванням музики артистів з рф-ії та переглядом ворожих youtube-каналів, порахували журналісти "Економічної правди". Цифри вийшли досить приблизними, зауважують вони, адже точну суму підрахувати складно - надто багато змінних на це впливають. Але навіть приблизні цифри відверто шокують!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Так, за 2023 рік бюджет росії отримав від українців, які продовжують дивитися російських YouTube-блогерів та слухати російську музику на стрімінгових сервісах і в YouTube,  близько $5 млн. Цієї суми окупантам достатньо для закупки 10 тис. нових FPV-дронів, згідно з аналітикою  Top Lead.

Як несвідомі українці самі оплачують російські ракети і дрони: з'явилися шокуючі дані (ІНФОГРАФІКА) - фото №1
Як несвідомі українці самі оплачують російські ракети і дрони: з'явилися шокуючі дані (ІНФОГРАФІКА) - фото №2

Загалом російські виконавці заробили на українцях торік близько $81,6 млн. 

До речі, щодо названої суми: як зауважує журналіст, навіть якщо російські блогери та артисти й ухиляються від сплати податків, вони все одно продовжують витрачати ці гроші на болотах, просто купуючи їжу та всілякі речі, сплачуючи за власну квартиру, ходячи по ресторанах тощо. Ці гроші, навіть при умові ухиляння від офіційної сплати податків, все одно лишаються в росії!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Свідомі громадяни України щиро обурюються цим даним. У коментарях під інфографікою можна зустріти такі коментарі:

  • Мало того деякі українці ще пишуть досі свої блоги чи відео на російській, чим збагачують російську культуру, відповідно руській мір. І відповідно збіднюючи свою. І все це проблеми "яка різниця" і "не на часі". Що може додати мізків таким людям - я вже не знаю.

  • Монетизація відключена для глядачів з рф, тобто якщо русня дивиться русню - монетизації немає, а якщо українці чи будь-хто інший з інших країн дивляться русню - за це їм все ще приходить дохід.

  • Російська мова і російський контент тепер вбиває людей не лише психологічно, а й фізично.

Як несвідомі українці самі оплачують російські ракети і дрони: з'явилися шокуючі дані (ІНФОГРАФІКА) - фото №3
Як несвідомі українці самі оплачують російські ракети і дрони: з'явилися шокуючі дані (ІНФОГРАФІКА) - фото №4
Як несвідомі українці самі оплачують російські ракети і дрони: з'явилися шокуючі дані (ІНФОГРАФІКА) - фото №5

Подивитися повний випуск з усіма поясненнями можете нижче.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, сьогодні вранці росія скоїла черговий масований ракетний удар по Україні. Найбільше постраждали жителі Києва та Харкова. На звірства відразу відреагували українські зірки, часом - в не дуже цензурній формі.

Головне фото: Building-tech.org