До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кілька теплих днів нагадали про довгоочікувану весну. Але після надзвичайного тепла в Україну насуваються пронизливі морози та вітер. Зима не планує здавати  позиції , тому поки не варто ховати далеко у шафу теплі речі.

У другій половині тижня до нас із північного сходу потрібно очікувати надходження морозного повітря. Вже з п'ятниці помітно знизиться температура та буде поривчастий східний вітер, інформує meteoprog.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - фото №1
Фото: meta.

У середу, 14 лютого погода не сприятиме романтичному настрою. У західній частині без істотних опадів, на решті країни дощитиме, на крайній півночі очікується мокрий сніг. Температура повітря вночі +2...+7 °C, вдень +4...+9 °C; на південному сході вночі +6…+11 °C, вдень +10…+15 °C; у західних областях вночі -3...+2 °C, вдень +1...+6 °C.

До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - фото №2
Фото: meteo

У четвер, 15 лютого, у західних областях без істотних опадів, а на решті території України можливі помірні дощі з переходом у сніг.  Температура повітря вночі на півдні +2...+7 °C, на решті країни -3...+2 °C. Вдень у західних та південних регіонах +3...+8 °C, у північних та східних областях 0...-5 °C.

До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - фото №3
Фото: meteo

У п'ятницю, 16 лютого, на більшість областей, окрім західної частини, очікує сніг, на півдні місцями з дощем. Температура повітря протягом доби у північних, центральних та східних областях -5...-11 °C, у західних та південних регіонах -2…+3 °C, на Закарпатті до +8 °C.

До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - фото №4
Фото: meteo

На вихідних очікується похолодання і зниження температури. У суботу, 17 лютого мокрий сніг  передбачається  у західних областях та у Криму, в інших областях без опадів. Температура повітря вночі у північних та східних областях -10...-15 °C, на решті країни -2...-8 °C. Вдень -2...-7 °C, у західній частині та на крайньому півдні -1...+4 °C.

До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - фото №5
Фото: meteo

У неділю, 18 лютого у південних, центральних та західних областях очікується ожеледиця з мокрим снігом. Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях -8...-13 °C, вдень -2...-7 °C. У західних та південних областях протягом доби -3…+2 °C.

До весни ще далеко: в Україні прогнозують сильні морози. Коли погода знову зіпсується - фото №6
Фото: meteo
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадуємо, раніше ми писали, якою очікується весна  2024. Свій прогноз передбачив знаменитий бабак Тимко, хоча синоптики не погоджуються з його варіантом.

Головне фото: slovoidilo