Тепло настане через 6 тижнів: харківський бабак Тимко дав свій прогноз на весну 2024 року

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

2 лютого в усьому світі святкують День бабака . В Україні цього свій прогноз погоди на весну дає харківський бабак Тимко III. Про те, яка весна чекає нас 2024 року, читайте далі на HOCHU.ua!

2 лютого на біостанції Каразінського університету в селі Гайдари, що на Харківщині, вже вдвадцяте прокинувся степовий бабак Тимко III. Звірятко передбачило, що весна в Україні цього року буде ранньою і настане через шість тижнів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За інформацією видання "Думка", бабак, не побачив своєї тіні, що згідно з прикметами значить, що весна буде ранньою та теплою. Ось, що про цей прогноз сказала доглядачка бабака:

Тимко каже, що досить з нас вже нестабільної весни. Що весна може бути тільки українською. Тож чекаємо через шість тижнів нашу українську теплу весну.

День бабака на Харківщині започаткували науковці під керівництвом професора Віктора Токарського у 2004 році. Впродовж цього часу три бабаки виступали в ролі пророків та давали свій прогноз щодо приходу весни. Село Нестерівка, де проживає бабак-пророк Тимко, з першого дня повномасштабного вторгнення опинилося під окупацію. У вересні село було звільнене.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше народний синоптик розповів, коли українцям варто чекати весняної погоди. Не пропустіть його прогноз погоди !

Главное фото: FACEBOOK/KARAZIN.UNIVERSITY