Проєкт для молодих, сильних, амбітних та небайдужих: розповідаємо, що таке "Академія дипломатії для дівчат 2.0" і як взяти участь

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Лого проєкту "Академія дипломатії для дівчат 2.0", фото
Фото: instagram.com/gda.ua/

Незабаром 50 молодих жінок з усієї України отримають реальний шанс назавжди змінити своє життя

Незалежно від того, чим ми займаємось та що вивчаємо, з 24 лютого 2022 року дипломатія та міжнародні відносини стали невід’ємною частиною нашого життя. Саме від подій на міжнародній арені на сьогодні залежить наше теперішнє і майбутнє… Тож постає логічне питання: як розібратись у всьому тому хаосі, що відбувається у цій сфері, і не втратити контроль над власним життям, особливо якщо “міжнародні відносини” не є “справою всього твого життя” і твоя спеціальність звучить по-іншому?

Проєкт “Girls Diplomatic Academy 2.0 / Академія дипломатії для дівчат 2.0” - це інструмент, завдяки якому дівчата віком від 17 до 21 року з різним життєвим досвідом можуть отримати експертні знання та навички, які допоможуть їм у майбутньому активно долучитись до сфери формальної та неформальної дипломатії, стати у ній змінотворицями, а також розвинути стійкість до різного роду дезінформації та маніпуляцій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що саме передбачає цей проєкт?

  • 10 практично орієнтованих онлайн-зустрічей з крутими спікерками, спілкування з представницями дипломатичного корпусу України, а також інтерактивні активності на командотворення;

  • Добірки додаткових ресурсів з кожної теми;

  • Постійне спілкування та підтримка у спільному чаті;

  • Навчальний візит до Києва для найбільш старанних випускниць проєкту;

  • Конкурс ініціатив випускниць проєкту, спрямованих на залучення людей з різноманітним досвідом до сфери формальної та неформальної дипломатії та громадського активізму;

  • Менторська, організаційна та фінансова підтримка в реалізації 3-х найкращих ініціатив;

  • Можливість взяти участь у стажуванні у міжнародній організації/представництві міжнародної організації в Україні упродовж 1 місяця.

Що буде обговорюватися у рамках проєкту?

Академія дипломатії для дівчат 2.0 - постер проєкту
Фото: instagram.com/gda.ua/
  • Вступ до дипломатії. Лідерство. Визначення пріоритетів та цілей (6 квітня з 10:00 по 13:00)

  • Розвиток та здобутки української дипломатії (13 квітня з 10:00 по 13:00)

  • “Чоловічий клуб”, або Чи є місце для жінок у сфері дипломатії? (27 квітня з 10:00 по 13:00)

  • Дипломатичний протокол та ефективна комунікація на міжнародній арені (4 травня з 10:00 по 13:00)

  • Роль Ради Європи в захисті прав людини (18 травня з 10:00 по 13:00)

  • Європейський Союз: Куди ми прямуємо та навіщо? (25 травня з 10:00 по 13:00)

  • НАТО та безпековий порядок денний України (8 червня з 10:00 по 13:00)

  • ООН: рудимент попереднього десятиліття чи живий організм? (15 червня з 10:00 по 13:00)

  • Культурна та молодіжна дипломатія (29 червня з 10:00 по 13:00)

  • Як потрапити у сферу міжнародних відносин та дипломатії? (6 липня з 10:00 по 13:00)

Для кого цей проєкт?

Проєкт орієнтований насамперед на дівчат 17-21 років з усіх куточків України, які здобувають освіту в коледжі чи університеті на спеціальності, не пов’язаній з міжнародними відносинами (наприклад, вивчають історію Давнього Сходу, геодезію, туризм, менеджмент, економіку підприємства, біотехнології тощо). Учасниці повинні бути дуже амбітними та проактивними, цікавитися сферою дипломатії та міжнародних відносин і бути готовими стати змінотворицями у ній.  

Як взяти участь у проєкті?

Щоб отримати змогу взяти участь у проєкті “Girls Diplomatic Academy 2.0”, потрібно до 23:59 неділі, 24 березня 2024 року, заповнити реєстраційну форму за наступним посиланням: https://forms.gle/RmcxjG28ohG2GPht8  

Підтвердження отримання заявки буде надіслано до кінця доби 26 березня (вівторок). А от результати відбору стануть відомі вже 31 березня 2024 року.

Важливо! До участі у проєкті буде відібрано 50 осіб. Відбір відбуватиметься на основі мотивації та готовності взяти участь в усіх 10 зустрічах. При цьому проєкт має всеукраїнський характер, відповідно, під час відбору буде врахований регіональний баланс. Пріоритет буде надаватись дівчатам із груп з обмеженим доступом до якісних ресурсів формальної та неформальної освіти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про ще один цікавий проєкт — "СТВОРЕНО ЖІНКАМИ — 2024". Це конкурс для українських жінок, які ведуть бізнес. Цьогорічна переможниця конкурсу отримає 150 тис. грн на розвиток власної справи. Заявки на участь приймаються до 24 березня.