Чиновникам так можна? Посадовиця Львівської ОВА показала середній палець на прохання встати під час гімну (ВІДЕО)

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Лідія Токарєва, фото
Львівська чиновниця показала середній палець під гімн. Фото: скриншот

Жінка спочатку показала непристойний жест, а потім кинулась тікати від поліції

23 серпня відзначали День державного прапора України. Та таке важливе свято не обійшлось, на жаль, без скандалів. Біля Львівської облдержадміністрації стався конфлікт між волонтеркою та працівницею ОВА, яка не захотіла вшанувати гімн України та показувала непристойні жести. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі!

Під час заходу до Дня державного прапора України у Львові відбувся гучний скандал. Чиновниця Львівської ОВА Лідія Токарєва відмовилася встати з лавки під час виконання гімну, а на зауваження волонтерки Лесі Менкуш-Мальків показала їй середній палець. Про це волонтерка розповіла у facebook-групі "Варта-1".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

На відео, яке зняла та оприлюднила волонтерка, видно, як жінка, сидячи на лавці біля Львівської ОВА, демонструє середній палець під час виконання гімну. На зауваження вона реагувала досить зухвало, як говорить Леся:

Ми були на акції, яку організували родини полонених та зниклих безвісти, а потім пішли до ЛОДА, там була зустріч із керівництвом. Я присіла на лавку, бо несла прапор та втомилась. Ця дівчина сиділа біля нас, вона була ледь не в епіцентрі всього. Вона постійно сиділа у телефоні та не виявляла зацікавлення. Це її справа, я не звертала увагу. Оголосили, що буде гімн. Усі встали та почали співати. Вона сиділа. Ми руками показували, щоб вона встала, бо ж гімн. Вона почала нам сміятись у обличчя. Мене це обурило і я почала знімати відео, тоді вона показала мені середній палець.

Обурена такою поведінкою та неповагою до нашої країни, волонтерка звернулась до поліції, щоб з'ясувати особу цієї жінки. Ті спершу вагалися, але коли Токарєва почала тікати, побігли за нею і таки затримали. З'ясувалося, що це працівниця Львівської ОВА. Вона працює там з 2017 року. Обіймає посаду провідної спеціалістки відділу аналітичної роботи управління інформаційної політики.

Керівник департаменту внутрішньої політики ЛОДА Юрій Горун підтвердив, що жінка на відео справді працювала у ЛОДА. Але після скандалу в соцмережах її звільнили.

Такі дії неприпустимі не те, що для державних чиновників, а для українців загалом. Я у суботу швидко зреагував. Працівниця написала заяву на звільнення і я підписав відповідний наказ. Із 24 серпня вона уже не працює у обласній адміністрації,
— заявив він.

Але цікаво, як понад 7 років така особа могла обіймати посаду у Львівській адміністрації? Невже ніхто раніше не звертав уваги на її дивну поведінку… Питання залишається відкритим.

Відомо, що Лідія Токарєва родом із Червонограда, проживає у Львові. Вона закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. До того ж вона раніше працювала викладачкою у Львівському національному університеті імені Івана Франка, була асистенткою кафедри теорії та історії політичних наук на філософському факультеті. 1 червня 2023 року її звільнили з університету. А ось сторінка Ліди на Facebook закрита. Схоже, що перепрошувати вона навіть не планувала.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що у квітні у Львові теж пролунав гучний скандал. Інспекторка Львівської митниці похизувалася коштовними "підробками", через що вже за годину була звільнена.