Лайфхаки для холодної пори, коли ви за кермом: маленькі хитрощі досвідчених водіїв

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Вже зовсім скоро похолодання і потрібно бути уважними на дорогах. Це стосується і пішоходів і досвідчених водіїв. Необхідно тримати в улюбленому автомобілі запас певних речей, які можуть вам знадобитися.

Коли ви знаходитесь за кермом - потрібно бути уважним і зосередженим. Але трапляються певні моменти, які можуть погіршити настрій вам і пасажирам. Що робити коли машина застрягла, замерзло лобове скло чи не відчиняється замок, розповідає life.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Поради для тих, хто за кермом

Лайфхаки для холодної пори, коли ви за кермом: маленькі хитрощі досвідчених водіїв - фото №1
  1. Якщо у вас зледеніло лобове скло - ніколи не виливайте окріп прямо на нього, адже скло може тріснути. У цьому випадку наповніть пластиковий пакет гарячою водою і протріть ним скло автомобіля, лід повинен легко розтанути та скло буде чистим.

  2. Пластикова кухонна лопатка також добре працює як скребок, щоб впоратися зі зледенілим вікном у крайньому разі.

  3. Якщо ваше вітрове скло швидко пітніє, ви можете використовувати піну для гоління, яка запобігає утворенню конденсату. Нанесіть трохи піни для гоління на внутрішній бік вітрового скла і витріть його. Крім того, ви можете наповнити старий носок гелевим наповнювачем для котячих туалетів і залишати в машині на ніч, він вбиратиме вологу і конденсат менше утворюватиметься.

  4. Тримайте в машині кілька важких сумок. Якщо машина важка, тоді вона стійкіша при їзді по снігу та льоду.

  5. Автомобільні килимки чудово допоможуть, якщо ви застряли. Просто розмістіть їх перед колесами.

  6. Розморозити лід у замерзлих замках допоможе дезінфікатор для рук на спиртовій основі. Потрібно протерти замок і зачекати кілька хвилин, поки лід розморозиться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед початком холодів не забувайте перевіряти машину на готовність до зимового сезону. Особливу увагу варто звернути на автомобільні шини. Можливо, прийшов  час їх заміни або профілактики.