Через цю помилку пристрій може вийти з ладу: як правильно заряджати телефон взимку

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

До початку календарної зими залишилося трохи більше ніж місяць. Проте вже зараз власникам смартфонів слід пам'ятати про правила заряджання пристрою в морозний період, особливо з огляду на те, що холодні умови можуть продовжитися і в листопаді.

Відразу варто наголосити, що в зимові місяці багато користувачів роблять серйозну помилку, коли заряджають свій гаджет. Це може призвести до значного збільшення навантаження на мобільний пристрій та підвищення ризику його пошкодження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як не можна заряджати телефон узимку?

Однією з найпоширеніших "зимових" помилок користувачів є наступне: повернувшись додому в морозний день, багато хто відразу ж починає заряджати свій телефон. Однак ця дія небезпечна через суттєвий перепад температур, адже гаджет знаходиться в холоді, а потім різко потрапляє в тепло.

Якщо процес заряджання акумулятора починається в таких умовах, температурний перепад стає ще більшим. Цей фактор негативно впливає на стан батареї та сам пристрій, а в результаті може спричинити його ламання.

Як правильно заряджати смартфон узимку?

Щоб уникнути подібних проблем, не поспішайте підключати свій мобільний телефон до зарядки відразу після повернення з морозу. Зачекайте хоча б кілька хвилин, дайте смартфону звикнути до кімнатної температури та тільки тоді ставте його на зарядку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чому не можна викидати старий телефон . Ми назвали 5 вагомих причин, про які має знати кожен користувач.