Вкрали чи загубився телефон: ваші дії - заблокувати негайно!

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Часом трапляється неприємність у вигляді загубленого чи вкраденого телефону. Його потрібно якнайшвидше заблокувати, щоб ніхто не зміг отримати доступ до ваших особистих даних .

Ви можете заблокувати телефон за допомогою деяких безкоштовних служб і віддалено встановлених програм. І в такий спосіб захистити все, що зберігається на ньому. Як це зробити, розповідає santeplusmag .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Операційні системи Android та iOS мають механізм віддаленого обмеження доступу до мобільного телефону. Це також можливо на платформі Samsung «Find My Mobile», ексклюзивній для пристроїв південнокорейського бренду. Так ви захистите свої дані, а для цього потрібно зробити наступне, щоб заблокувати вкрадений чи загублений мобільний телефон.

Як віддалено заблокувати телефон Android?

Пристрої Android можна заблокувати за допомогою системи «Знайти мій пристрій», завдяки якій можна визначити де перебуває телефон у цей момент. Це потрібно зробити відразу після того, як ви помітите, зникнення пристрою.

Як це зробити ?

  1. На смартфоні або комп’ютері друга введіть «Знайти мій пристрій».

  2. Додайте свою реєстраційну інформацію Google.

  3. На екрані ви побачите мобільні телефони, прив'язані до вашого облікового запису.

  4. Натисніть на пристрій, який вас цікавить.

  5. Якщо стільниковий телефон підключено до Інтернету та ввімкнено GPS, ви дізнаєтеся його місцеперебування в реальному часі. Інакше він відображатиметься як недоступний.

  6. У лівій частині екрана ви можете заблокувати пристрій, торкніться його.

  7. Водночас ви можете скористатися можливістю надіслати повідомлення людині, у якої є ваш мобільний, і залишити номер, за яким з вами можна зв’язатися.

Також існує  можливість увімкнути сигнал тривоги на максимальній гучності, щоб дестабілізувати злодія. Згодом ви зможете видалити всю інформацію, що зберігається на вашому мобільному телефоні.

Як заблокувати iPhone віддалено?

Як і телефони Android, iPhone також можна заблокувати віддалено.

Порядок дій

  1. У браузері перейти  до «Знайти мій iPhone». Також можна використовувати програму, щоб знайти мобільний телефон, встановлений за замовчуванням.

  2. Введіть свої дані iCloud, щоб увійти у свій обліковий запис.

  3. З’являться всі пристрої, пов’язані з цими даними.

  4. Перевірте, чи можна відстежувати місцеперебування вашого iPhone у реальному часі.

  5. Щоб заблокувати свій мобільний телефон, потрібно натиснути «Режим втрати». Ви також можете надіслати повідомлення людині, яка тримає iPhone, і залишити номер для зв’язку з вами.

  6. Також ви маєте можливість створити новий пароль для доступу до мобільного.

На пристроях iOS ви також можете віддалено ввімкнути сигналізацію, щоб відлякати злодія і якщо у вас немає надії повернути телефон, ви можете віддалено видалити всю інформацію, що зберігається в пам’яті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таку інформацію варто знати на випадок втрати телефону. Також потрібно вміти розблокувати свій смартфон, якщо ви забули графічний ключ .