Розморозка лобового скла швидко і безпечно - лайфхак

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Всі водії у зимову пору зіштовхуються з проблемою замерзлого скла.  Розморозити його швидко не виходить, а зранку люди дуже поспішають. Коли снігу і льоду багато, звичайні шкребки стають малоефективними та не приносять бажаного ефекту.

Проте досвідчені водії знають кілька ефективних способів. Ці дієві поради можуть стати у пригоді у таких ситуаціях, допоможуть швидко розморозити скло, а також замерзлі дзеркала і замки, розповідає

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Розморозка лобового скла швидко і безпечно - лайфхак - фото №1
  1. Соляний розчин

У 1,5 л води необхідно розмішати 8 ст. л солі і перелити у пульверизатор. Обробіть замерзлі ділянки і зачекайте кілька хвилин. Потім ви легко приберете все шкребком, тоді протріть ганчіркою насухо.

  1. Оцет

Розчинити лід і кригу можливо звичайним оцтом. Змочіть ганчірку і протріть замерзлі місця.

  1. Прогріти обігрівачем

Це найпростіший спосіб. Потрібно увімкнути опалення в салоні і направити потік теплого повітря у бік скла. За  10-20 хвилин скло буде чистим. Тільки не варто вмикати  максимальну температуру, достатньо повільного й прохолодного обдування, щоб скло не лопнуло.  Коли лід починає танути, можна починати діяти шкребком.

Чого не можна робити:

  • лити гарячу воду на скло, воно може тріснути;

  • не намагатися від'єднати примерзлі склоочисники, так ви їх зламаєте;

  • не стукати по склу скребком.

Цікавим способом поділилися користувачі інтернету. Щоб на ранок скло було чистим і прозорим, необхідно по приїзді додому залишити двері відчиненими на 5-10 хвилин, тоді температура на вулиці і в салоні стане однаковою і зранку вас зустріне скло без конденсату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як діяти у випадку коли замерзли склоочисники. Це актуально, якщо ваша машина зберігається не в гаражі, а на вулиці.