Як нас дурять на шиномонтажі: перелік послуг, яких ми насправді не потребуємо

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Рано чи пізно кожен водій зіштовхується з потребою відвідати шиномонтаж для заміни шин чи розв'язання технічної проблеми. Вам можуть нав’язати додаткові послуги, які ви не просили і які можуть бути зайвими та непотрібними  для вашого автомобіля.

Якщо ви хочете уникнути обману на шиномонтажі, то вам потрібно знати деякі типові способи, якими вас можуть дурити. Про найвідоміші афери і способи обману автовласників, розповідає mmr.net.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як нас дурять на шиномонтажі: перелік послуг, яких ми насправді не потребуємо - фото №1
  • Вам можуть озвучити вартість за неповний пакет послуг, а потім попросити додаткову плату за зняття, заміну, балансування або встановлення коліс. Для уникнення такого варіанту домовляйтеся про загальну вартість заздалегідь.

  • Вам можуть показати, що ваш диск гнутий або пошкоджений, хоча насправді з ним все гаразд. Для цього вони можуть використовувати спеціально відрегульований верстат або підміняти ваш диск на інший. При виникненні сумнівів варто звернутися на інший шиномонтаж чи самостійно перевірити стан дисків.

  • Один з найпопулярніших способів обману - надування шин азотом. Водіям пропонують азот, насправді накачають ваші колеса звичайним повітрям з компресора.

  • Також обманом є спроба нав'язати зміну вентилів на колесах, ніби то ваші є вже зношеними і небезпечні.

  •  Датчики тиску повітря в колесах  - за це теж недобросовісні майстри просять доплату, хоча зазвичай їх наявність не враховується.

  • На шиномонтажі можуть вимагати плату за зняття і встановлення шин. Варто уточнювати вартість послуг заздалегідь, щоб не дати "нагріти" руки.

  • У хороших майстернях  “зняття ковпаків”, “мастило шпильок/болтів”, “упаковування шин” робиться безплатно, а деякі можуть включати це у прайс платних послуг.

  • При монтажі диска на балансувальному апараті можуть підкласти на посадкове місце невеликий предмет. Диск відразу покаже відчутне биття, а майстер запропонує виправити його на сучасному правочному верстаті, але не безплатно. Тому краще уважно придивитися до дисків і спостерігати за роботою майстра.

Приклади безплатних послуг

Безплатний виїзд до клієнта. Деякі мобільні шиномонтажі практикують виїжджати до постійних клієнтів безплатно або ж іноді проводять акційні безплатні виїзди для всіх.

Безплатна діагностика шин. Деякі з СТО перевіряють стан шин, тиск, глибину протектора, наявність пошкоджень та інших дефектів безплатно, щоб попередити можливі проблеми та вчасно зробити ремонт або заміну.

Зберігання шин без оплати. У деяких сервісах пропонують безплатне зберігання шин на своєму складі для клієнтів, які замовляють у них сезонну заміну шин. Це економить місце та гроші на оренду приміщення.

Безплатний довіз пального. Деякі мобільні шиномонтажі надають безплатне доставлення пального для клієнтів, які залишилися без нього в дорозі.

Як нас дурять на шиномонтажі: перелік послуг, яких ми насправді не потребуємо - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб захистити себе від обману і недобросовісних людей, які прагнуть "нагріти" руки, обирайте перевірені шиномонтажі, спостерігайте за процесом роботи майстра і перевіряйте якість виконаних послуг.  Не погоджуйтеся на те, що ви не просили або те, що ви можете зробити самостійно . Тому перед тим, як звертатися до шиномонтажу, варто уточнити умови та ціни на послуги, щоб не зіткнутися з неприємними сюрпризами.