Як дізнатися, чи не збіг термін придатності шин у вашого авто: на замітку водіям

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви придбали вживане авто вас неодмінно зацікавить чи не збіг термін придатності ваших шин. Адже коштують вони не малі гроші і покупка нових відчутно вдарить по кишені.

Як дізнатися водію-любителю чи має автогума термін придатності і можливо не варто поспішати її змінювати. Цікаві питання, на які допоможе відповісти santeplusmag .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як дізнатися, чи не збіг термін придатності шин у вашого авто: на замітку водіям - фото №1

Від стану ваших шин залежить в першу чергу безпека автомобіля на дорозі. Тому варто приділити увагу і визначити ступінь їх зношеності, особливо перед початком зимового сезону.

Всю важливу інформацію можна дізнатися з маркування, яке розташоване на самій шині. Тут вказується розмір, сезон, індикатори навантаження та швидкості.

Ліворуч від літер і цифр вказується дата виробництва, крім місця розташування та виробника. Чотири останніх цифри вказують на дату виробництва, наприклад, 0222:04 означає, що шина була виготовлена ​​на другому тижні 22 квітня 2022 року.

Всю іншу інформацію ви можете дізнатися провівши технічне  обслуговування шин. Рекомендується робити заміну автомобільної гуми протягом 10 років з моменту виготовлення, навіть, якщо вони виглядають цілком добре. Варто робити це з міркувань безпеки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що перед початком зимового сезону потрібно міняти шини . Адже у випадку "не перевзутого" автомобіля водієві загрожуватиме штраф.