Водіям на замітку: як легко зупинити авто на дорозі в ожеледь

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Взимку водіям доводиться застосовувати всю свою уважність на зосередженість при керуванні машиною. Не варто відволікатися на другорядні речі, а краще спрямувати увагу на дорогу. Адже, коли на дорозі ожеледь, то керувати автомобілем стає значно важче.

Потрібно знати, якими способами зупинити швидко машину на дорозі у мороз. Експерти дають цінні поради для таких ситуацій, розповідає mmr.net.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Водіям на замітку: як легко зупинити авто на дорозі в ожеледь - фото №1

Маневруйте з обережністю

На ожеледиці різкі рухи можуть призвести до неможливості контролювати автомобіль. Тому варто зосередитися і  обережно виконувати маневри і намагатися уникати різких поворотів.

Використовуйте двигун для уповільнення руху

У випадку  коли система антиблокування гальм (АБС) не може впоратися з ожеледицею, при наявності досвіду варто використовувати гальмування двигуном. Цей метод включає скидання подачі палива, вичавлювання зчеплення, включення нижчих передач і подальше включення зчеплення.

Снігові вали допоможуть

Використовуйте снігові вали на дорозі для гальмування. Але це ефективно до тих пір, поки сніг не утрамбований. При переміщенні на снігу намагайтеся різко не зупинятися і уникайте  перемикань передач.

Зчеплення з дорогою

Хороше зчеплення з дорогою надзвичайно важливе. Підтримуйте у хорошому стані шини, вчасно змінюйте по сезону і періодично перевіряйте їхній стан, щоб забезпечити максимальне зчеплення на ожеледиці.

Не відключення АБС

Відключати систему АБС не рекомендується, особливо водіям з невеликим досвідом. АБС може допомогти запобігти блокуванню коліс під час гальмування, а це передусім, ваша безпека.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо бути уважним на дорозі і дбати про свою безпеку. Раніше ми писали, про те, як правильно долати перешкоду на дорозі, щоб не нашкодити машині.