Лінь, яка може призвести до серйозних проблем: чому не можна залишати зарядку у розетці

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Наша редакція часто ділиться з вами корисною інформацією про гаджети. Нещодавно ми писали про те,  чому телефон іноді перезавантажується сам по собі, а в цьому матеріалі розкажемо, чому не можна залишати зарядку від телефону в розетці.

Деякі користувачі через банальну лінь залишають блок живлення зарядного пристрою в розетці після того, як їх смартфон уже зарядився. Для власників гаджетів це досить зручно, оскільки не потрібно нічого повертати на своє місце та робити зайві рухи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак така легковажність може мати неприємні наслідки. Про це пишуть на pixelinform.com. Тому важливо усвідомлювати їх серйозність.

Насамперед важливо зауважити, що мова йде не тільки про збільшення витрат електроенергії. Головна проблема полягає в інших неприємностях.

Зарядка може вийти з ладу

Зокрема, звичка залишати зарядний пристрій в розетці може призвести до стрибка напруги. Іноді в мережі електропостачання відбувається вимкнення та повторне увімкнення електропостачання, що може призвести до "стрибка" напруги. Для пристроїв, підключених до розетки, це може мати негативні наслідки, наприклад, зарядний пристрій може вийти з ладу.

Може статися займання

Крім того, хоч це вкрай рідко стається, але можливість займання пристрою залишається. Якщо зарядка низької якості, вона може перегрітися або навіть загорітися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, не дозволяйте собі бути занадто лінивими в цьому питанні, оскільки наслідки можуть бути серйозними. А ще дізнайтеся про 5 правил, які допоможуть захистити телефон у морози .