Тільки не через подовжувач: яка техніка "не перенесе" такого підключення

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Які прилади потрібно вмикати у розетку напряму
Прилади, які не всмикають через подовжувач. Фото: storgom.

Важливо знати, що не усі прилади та побутову техніку можна підключати через подовжувач

Подовжувачі - це найкращий спосіб дістатися розетки, коли провід приладу закороткий. Це значно полегшує використання приладів та гаджетів у будинку. Але є техніка, яка обов’язково має вмикатися безпосередньо у розетку, а є така, яка працює взагалі без розетки.

Деякі прилади потребують бути ввімкненими тільки у розетку, адже це позначається на безперебійності та хорошій роботі. Які з побутових гаджетів не “переживуть” підключення через подовжувач, розповідає tomsguide.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Якщо під'єднати сильнострумовий прилад через подовжувач, він створить невеликий опір, який збільшується разом із довжиною шнура, тому чим далі проходить електрика, тим нижча напруга буде виміряна на приладі. Робота потужних приладів через подовжувач може призвести, до перенавантаження та перегріву.

Які прилади вмикати безпосередньо у розетку

Обігрівач. Ввімкнення через подовжувач небезпечно з кількох причин: може призвести до перегріву подовжувача, потенційного займання та перегріву.

Мікрохвильова піч. Вона споживає велику кількість енергії, тому подовжувач може завадити безперебійній роботі та призвести до перегріву.

Холодильник. Великим приладам, щоб стабільно працювати необхідно мати стабільний потік електроенергії безпосередньо від розетки. У крайньому разі при потребі варто придбати товщу модель вищого калібру.

Пральна машина. Пральну та сушильну машину завжди слід підключати безпосередньо до розетки, адже вони вимагають занадто багато енергії та ризикують мати занадто багато рухомих механічних частин.

Кондиціонер. Споживає багато електроенергії, особливо віконні блоки або портативні кондиціонери з високою холодопродуктивністю. Використання подовжувача може призвести до перегріву та створити небезпеку пожежі. А низька передача струму може перевантажити і поламати двигун блоку змінного струму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які прилади потрібно відключати від розетки, якщо ними не користуєтеся. Адже вони споживають енергію, навіть у “сплячому” режимі.