Не поспішайте купувати нову техніку: як зробити, щоб ущільнювач у холодильнику щільно прилягав (ВІДЕО)

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото ремонт ущільнювача холодильника
Фото: youtube

Корисний лайфхак, який подовжить термін служби холодильника

Холодильник у кожному будинку виконує чи не найголовнішу роль “годувальника” сім’ї. Дверцята цієї техніки піддаються численним маніпуляціям усіх членів родини. З часом ущільнювач піддається зношуванню через часті використання та починає погано тримати двері.

Якщо ущільнювач відклеївся або досить сильно пошкоджений, краще його замінити на новий. Але іноді зовнішніх ознак пошкоджень непомітно, але дверцята не хочуть зачинятися. У такому випадку можна спробувати хитрий трюк, який допоможе відновити попередні властивості ущільнювача, тому замінювати дорогу техніку не доведеться, розповідає канал Місто Майстрів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насамперед необхідно перевірити чи ущільнювач дверцят чистий, оскільки в пазу іноді можуть осідати залишки їжі, пил та бруд. Для цього треба взяти ганчірку, попередньо змочену в теплій воді, і ретельно очистити стик. Не використовуйте при очищенні гострі предмети, ножі, щоб не пошкодити ущільнювач.

Після очищення пазів потрібно добре протерти сухою ганчіркою ущільнювач, взяти фен та протягом 3-5 хвилин прогріти всю довжину ущільнювача рівномірними рухами, не тримаючи потік гарячого повітря довго на одному місці. Після цього спробуйте взяти листок паперу, затиснути його у дверцятах та закрити їх. Листок буде триматися, як приклеєний.

На фото феном прогрівають ущільнювач холодильника
Фото: скриншот каналу Місто Майстрів
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відбілити ущільнювач у холодильнику , якщо він пожовтів. Хороший спосіб, який дозволить додати новизни та чистоти.