Багато хто про це не знає: як правильно вмикати прилади після подачі світла у випадку знеструмлень

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Міністерство енергетики України попереджує, що не можна одразу після включення світла вмикати одночасно всі прилади. Необхідно робити це правильно, щоб не перевантажити їх і не призвести до поганих наслідків. Варто знати стратегії, які допомагають заощаджувати світло вдома.

У кожному будинку присутні багато побутових приладів, якими ми користуємося постійно. Після поновлення електропостачання важливо знати, як вмикати прилади вірно, щоб не перенавантажити мережу, інформує visitukraine. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно вмикати прилади

  • Коли світло вимкнулося, від’єднайте від мережі всі енергоємні прилади, такі як пральні машини, чайники, бойлери, електроплити тощо.

  •  Також вимикайте світло в приміщеннях, де ви не знаходитеся.

  • Коли світло повернулося, не вмикайте одночасно всі прилади. Краще використовувати їх по черзі, відключаючи попередній перед включенням наступного.

  • Якщо ваші прилади мають таймери включення, запрограмуйте їх на роботу в нічний час з 00:00 до 06:00, коли навантаження на мережу значно менше.

  • Якщо у вас є електродвигуни або помпові станції, відключайте їх від мережі, коли світло зникає, і включайте їх за 20-30 хвилин після його відновлення. Електродвигуни дають високе навантаження на мережу під час запуску.

  • Якщо у вас є бізнес, офісні будівлі, ресторани, магазини, торговельні центри -  відмовтеся від використання зовнішнього освітлення фасадів, світлової реклами, вивісок, це сприяє високому навантаженню на мережі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Візьміть собі за звичку вимикати світло, якщо ви не знаходитеся у приміщенні. Це суттєво заощадить ваші кошти. Також потрібно володіти інформацією, які прилади "крадуть" електроенергію у сплячому режимі, тому їх варто від'єднувати від розетки на ніч.