Містичні місця в Україні, від відвідин яких холоне кров в жилах (ФОТО)

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Страшно цікаво - так можна сказати про певні похмурі місця, які оточені своєрідною атмосферою і почуттям страху. Україна славиться не лише красивими краєвидами , а й моторошними локаціями, у яких доречно знімати фільми жахів.

Кожне з таких місць овіяне стародавніми легендами. А вигадані вони чи події відбувалися насправді - вирішувати вам. Obozrevatel підібрав 3 моторошні напрямки у які варто потрапити, якщо у вас стане духу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Камінне село, Житомирська область

Містичні місця в Україні, від відвідин яких холоне кров в жилах (ФОТО) - фото №1

У лісах Полісся, якомога далі від людських очей знаходиться село, у якому багато кам'яних брил, що нагадують справжні хати. Вони розташовані у формі сільської вулиці, а одна з будівель дуже схожа на церкву.

Вчені сперечаються про походження цих брил у місцевості де немає гір і скель. Одна з офіційних версій оголошує, що камені з'явилися після зсуву льодовика, а форма будівель - це робота вітру. Логічного пояснення не має лише правильна геометрична форма розташування.

Крім офіційної версії існує легенда, що колись тут було справжнє село. Одного разу на вулиці з'явився бідняк, який просив допомоги у кожному дворі, проте скрізь діставав відмову. Тоді він розлютився і перетворив будівлі на камені, у деяких місцях лишивши відбитки своїх ніг. Подорожнім виявився сам Бог. Вважають, що камінь з відбитком має сильну енергетику і здатність лікувати хвороби та виконувати найпотаємніші бажання  і завжди залишається теплим. А дерева у цій місцині виглядають незвично і неприродно.

Домініканський собор, місто Львів 

Містичні місця в Україні, від відвідин яких холоне кров в жилах (ФОТО) - фото №3

Домініканський собор розташований у самісінькому центрі міста і за розповідями місцевих, його часто відвідують гості з потойбіччя. Перший камінь майбутньої оселі знаменитого львівського привида був закладений 1749 року. Спочатку цей величний бароковий храм був головним собором римо-католицького монастиря ордену домініканців, а після Другої Світової війни радянська влада вирішила зробити в його стінах музей історії релігії. Зараз споруда перейшла до місцевої  греко-католицької громади.

Охоронці, які чергують вночі та часто звільняються, розповідають, що опівночі тут починають коїтися неймовірні, містичні речі. Регулярний тригодинний спів потойбічного хору підсилюється значною акустикою, книги у бібліотеці постійно падають, а у замурованій кімнаті. вночі чути стукіт друкарської машинки.

Початком цих подій  стали знайдені та розчищені підземелля храмового комплексу. Охоронців лякає привид монаха-домініканця, який виринає з підвалу, його напівпрозора фігура змушує охорону звільнятися після першого ж чергування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лиса гора, місто Київ

Містичні місця в Україні, від відвідин яких холоне кров в жилах (ФОТО) - фото №2

Стародавня слов'янська легенда розповідає, що нашу землю оперізує змія, яка кусає себе за хвіст. Саме місце, де вона замикає коло, є Лисою горою. Жертовник та капище, які тут знаходились за язичництва, мали велике духовне значення. Для прихильників стародавніх вірувань. Лиса гора довго лишалася святим місцем і після хрещення Київської Русі.

Трохи пізніше, її частина перейшла під владу Печерського монастиря. А у 1872-му році тут розпочалося будівництво Лисогірського форту, що мав увійти до складу системи укріплень під назвою Київська фортеця. Згодом на горі були і гарнізонна вʼязниця, і військовий підземний завод, і навіть танкова база.

Містичні місця в Україні, від відвідин яких холоне кров в жилах (ФОТО) - фото №4

Зараз тут створений природний парк, який, на жаль, зовсім не популярний. Місцеві не ходять до лісу, а хто наважиться гуляти парком стверджують: виникає враження, що за ними щосекунди пильно стежать сотні очей. Історики підтверджують, що німецькі солдати у своїх рапортах неодноразово розповідали про регулярні паранормальні явища.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це лише незначна і зовсім мала частина моторошних і аномальних місць України. Якщо ви досвідчений мандрівник, який полюбляє пригоди і не лякається містичних локацій - то на теренах нашої Батьківщини матиме нагоду знайти безліч незвичайних, захопливих, захованих у горах чи серед лісів, місцин.