Дочекалися! Польоти у космос стануть реальністю вже у наступному році: що таке космічний туризм і як це буде?

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Найгарніші міста планети вже відвідали, дно океану дослідили, екотуризм попрактикували. Лишилося ще оглянути, як виглядає планета з космічної висоти. Як вам ідея здійснити космічну подорож? Адже це так цікаво - бути одним з перших туристів поза межами землі. При умові, що ви не боїтеся висоти.

Космічний корабель Space Perspective, який схожий на повітряну кулю, готується здійснити комерційний  запуск вже у 2024 році. Цей проєкт поклав за мету здійснити мрії людей, які прагнуть подорожувати  у верхні шари земної атмосфери, в співпраці з Mercedes-Maybach, інформує  uk.tgstat .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У планах Space Perspective вивести мандрівників на висоту 30 тис. метрів. Люди будуть знаходитися  у спеціальній герметичній капсулі з панорамним вікном, яку вони назвали Spaceship Neptune. Це забезпечить широкий огляд всього, що відбуватиметься зовні.

Дочекалися! Польоти у космос стануть реальністю вже у наступному році: що таке космічний туризм і як це буде? - фото №1

Керівники Space Perspective вже проводили аналогічні проєкти, також вони організовували стрибки з парашутом з повітряних куль. Алан Юстас, виконавчий директор Google, а тепер один з керівників  Space Perspective, увійшов до рекордної книги Гіннеса у 2014 році, коли здійснив стрибок з капсули, яку підіймала повітряна куля.
Space Perspective використовуватиме повітряні кулі, які наповнюватимуть воднем,  безпечним для використання та екологічно чистим. У разі пошкодження повітряна куля повільно опускатиметься на землю, а також присутня резервна парашутна система для безпеки пасажирів.
 Зараз тривають безпілотні випробування прототипу для перевірки точності траєкторії польоту. А здійснення комерційних рейсів - у планах на 2024 рік.

Дочекалися! Польоти у космос стануть реальністю вже у наступному році: що таке космічний туризм і як це буде? - фото №2

Рейси будуть обмежені за кількістю людей. Кожен політ може вмістити 8 осіб та пілота на межі космосу, і його вартість становитиме 125 000 доларів з людини. Попередньо продано вже 1650 квитків. Для здійснення подорожі проходити  спеціальну підготовку пасажирів не потрібно. Лише підписати кілька форм, сісти у капсулу, пристебнутися і насолоджуватися.

Кабіна у формі різдвяних прикрас буде оснащена космічним туалетом, а під час польоту пасажирів пригощатимуть стравами  та коктейлями. Також було відзначено, що корабель буде мати "найбільші вікна, які коли-небудь побували в космосі". Величезні вікна були інженерним викликом для команди, але вони розв'язали цю проблему покривши вікна спеціальною плівкою, деталі якої залишаються таємницею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це здається цілковитою фантастикою, проте зовсім скоро космічні подорожі стануть реаліями сучасного світу. Людина прагне до незвіданого і завжди чогось масштабнішого. Найбільший лайнер вже побудували ,  у гори підіймались, на пляжах знудились. Можливості розширюються і космос, який був таким недосяжним стає ближчим.