Які закордонні сувеніри здорожчають у 2024 році: тепер туристи з подорожей привозитимуть лише спогади

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Шоколадні цукерки у вітрині магазину
Фото: thepresentisperfect.

У 2024 році деякі сувеніри значно здорожчають

З будь-якого куточка світу туристи прагнуть привести особливі сувеніри, щоб пригостити ними друзів чи поставити на поличку , як цікавий елемент декору. Звичайно, найпростіше закупитися магнітиками, але значно цікавіше придбати особливі гастрономічні сувеніри чи напої та поласувати разом з сім'єю.

Але 2024 рік принесе невтішні новини любителям гастрономічних смаколиків. Деякі причини призведуть до значного здорожчання подарунків, пише unian посилаючись на туристичне видавництво Fodor's.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Швейцарія - шоколад. Це смаколик, який купують усі туристи, які відвідують країну. Однак у 2023 році ціна на какао зросла понад 21%, тому вартість шоколаду значно здорожчала. Ціна на швейцарський сир також підвищиться через дорожнечу життя, важкі часи для молочної промисловості і скорочення виробництва.

Італія - оливкова олія. Минулий рік для країни був важким через екстремальні погодні умови, які найбільше вплинули на низьку врожайність оливкових дерев та суттєво зменшилося постачання. Італія є одним з найбільших виробників оливкової олії, тому у супермаркетах Європи ціни зросли на 115%. З таких  причин також подорожчали італійські макарони на 15%.

Швеція - цукерки . Спекотне літо та посушливі погодні умови призвели до подорожчання цукру в Азії та Європі. Шведи полюбляють ласувати солодощами при кожному вживанні кави, тому вони одразу відчули здорожчання на смаколики. Також відома на весь світ ікра Kalles - фірмове блюдо, ціна на яке зазнала змін.

Шотландія - віскі. Проблеми з постачанням та рішення уряду призвело до підвищення ціни на односолодовий віскі. Таким чином планується зменшити зловживання спиртними напоями серед неповнолітніх.

Японія - спиртні напої. Ціна на них зросте через шалену популярність і збільшення обсягів продажу заводами.

Корея - Соджу. Ціна на національний алкогольний напій зросте у Кореї оскільки виробник збільшив обсяг продукції на 10%. Кімчі та локшина зростуть у ціні через імпортування у країну іноземної продукції, тому місцеві виробники змушені підіймати ціни.

Греція - оливки. Складні погодні умови призвели до погіршення врожайності оливкових дерев на Криті. Тому ціна на оливки у банках зросте.

Шрі-Ланка - чай. Фермери змушені збільшувати ціни, тому що купівля чаю скоротилася та не має такого попиту, як раніше. До того ж зміна клімату призводить до погіршення погодних умов, які негативно впливають на врожайність.

Сінгапур - паста чілі. У Сінгапурі, В'єтнамі, Таїланді та Індонезії – відбудуться зростання цін на пасту чилі в банках.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про найогидніші страви світу , які вважаються делікатесами. Далеко не кожен турист зважиться спробувати такі "витвори" кулінарного мистецтва.