Анастасія Заворотнюк: повне досьє на російську актрису, більш відому як няня Віка з серіалу "Моя прекрасна няня"

Досьє
862
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Анастасія Заворотнюк фото
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

30 травня стало відомо про смерть Анастасії Заворотнюк. Редакція Хочу! згадує, чим, крім ролі в українофобному серіалі, вона запам'яталася глядачам

Анастасія Заворотнюк — російська акторка, яка отримала неабияку популярність після ролі няні Віки в проєкті "Моя прекрасна няня". В досьє Хочу! — біографія, особисте життя та цікаві факти про акторку, яка померла 29 травня 2024 року.

Професія: акторка, телеведуча
Дата народження: 3 квітня 1971 року
Зріст та ага: 165 см. 50 кг.
Місце народження: Астрахань, россия
Кращі роботи: "Моя прекрасна няня", "Мами", "Код апокаліпсису"
Нагороди: "ТЕФІ", "Золотий Остап"

Анастасія Заворотнюк: біографія

Related video
Анастасія Заворотнюк фото
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

Анастасія Заворотнюк народилася на росії, в Астрахані, 3 квітня 1971 року в творчій родині. Її мати Валентина була народною артисткою московії, а батько Юрій був телережисером.

Навчаючись у школі, Завортонюк також відвідувала музичну школу та займалася танцями в ансамблі "Лотос". Після випуску кілька років навчалася на історичному факультеті педагогічного інституту в Астрахані, але згодом кинула навчання та вступила до МХАТу. Там вона займалася на курсі Авангарда Леонт'єва. Вперше на екранах Анастасія Заворотнюк з'явилася ще студенткою МХАТу — у 1991 році (фільм "Машенька").

Після випуску з МХАТ, Анастасія Заворотнюк почала працювати у Театрі-студії під керівництвом Олега Табакова. Там за 10 років роботи вона встигла зіграти у 29 спектаклях. Крім того, майбутня зірка "Моєї прекрасної няні" займалася озвучкою — її голосом говорив Крістофер Робін з мультсеріалу "Нові пригоди Вінні-Пуха".

У 2004 році Анастасія Заворотнюк вперше з'явилася на екранах в ролі Віки з серіалу "Моя прекрасна няня". Цю роль актриса грала до 2009 року. А у 2005 році Заворотнюк стала ведучою програми "Хороші пісні" на СТС. Потім вона також була ведучою проєктів "Кухня для чайників", "Леднікового періоду", "Шлюбні ігри", "Лід та полум'я", "Дві зірки" тощо.

Крім того, акторка була членкинею журі ТБ-шоу "Народна зірка" (проєкт виходив на ТРК Україна), шоу "Здивуй мене" та театральної премії "Золотий лист".

Особисте життя Анастасії Заворотнюк

Анастасія Заворотнюк фото
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

Акторка встигла тричі вийти заміж. Перший шлюб з російським бізнесменом та колишнім військовим льотчиком Олафом Шварцкопфом протривав всього кілька років. Чоловік був старший за Заворотнюк на 12 років.

Другим чоловіком Заворотнюк став бізнесмен та власник автосалону в москві Дмитро Стрюков. В подружжя народилося двоє дітей — Анна, яка отримала освіту в США та працювала продюсеркою, та Майкл, який вивчає право в московському виші, але мріє стати актором, як мати.

А ще Анастасія Заворотнюк ледь не вийшла заміж за Сергія Жигунова, свого партнера по проєкту "Моя прекрасна няня". З ним у стосунках акторка пробула два роки.

Анастасія Заворотнюк весілля фото
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

Після розставання з "Шаталіним" вже не няня Віка розпочала стосунки з фігуристом Петром Чернишовим, за якого вона вийшла заміж. Через 10 років подружнього життя, в 2018 році, у пари народилася донька Міла.

Причина смерті Анастасії Заворотнюк

Анастасія Заворотнюк з родиною фото
Фото: instagram.com/a_zavorotnyuk

Певний час про хворобу Заворотнюк було мало що відомо. Але з кінця літа 2019 року акторка припинила виступи в театрі, а вже восени близькі Анастасія повідомили, що вона проходить курс терапії. Навесні 2020 року стало відомо, що у Анастасії Заворотнюк виявлено гліобластому — агресивну форму пухлини головного мозку.

Акторка померла в ніч на 30 травня 2024 року.

Цікаві факти про Анастасію Заворотнюк

  • В серіал "Моя прекрасна няня" Заворотнюк потрапила випадково.

  • Акторці пропонували роль доньки д'Артаньяна, але вона відмовилася, щоб не образити Єлизавету Боярську.

  • На президентських виборах 2018 Заворотнюк була частиною руху Putin Team, який підтримував путіна.

  • Але у 2019 році Заврортнюк щиро раділа рішенню Володимира Зеленського піти у політику.