TVORCHI, BRYANGIN, Саша Буль та інші: найкращі українські кліпи осені 2023 (ВІДЕО)

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хоча минуло лише пів осені, українські виконавці вже встигли випустити багато цікавих кліпів! Віра Брежнєва, наприклад,  видала повністю україномовний альбом , у якому розповіла про своє розлучення, тоді як Анна Трінчер та DEMCHUK днями запрем'єрили нову романтичну композицію "Цілуй" .

У цій статті HOCHU.ua зібрав ті кліпи, які вам обов’язково варто переглянути. Це справжня бомба!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

TVORCHI — "Разом"

Нову пісню і відеороботу гурт присвятив єдності нації в буремний час. Композиція була написана після першої частини всеукраїнського туру TVORCHI. Тоді артисти на власні очі побачили, як уся країна об’єднана одним-єдиним бажанням.

Ця єдність — рушійна сила, про яку іноді під тягарем обставин ми забуваємо та водночас стаємо дуже вразливими,

— розповідають TVORCHI.

Режисер нового відео Руслан Махов пояснив, що вітер у кліпі є образом складного шляху і викликів, з якими стикається Україна Натомість учасники гурту TVORCHI показані справжніми мрійниками з великою внутрішньою силою.

BRYANGIN — "Очі кольору безодні"

Справжній романтик українського шоубізу BRYANGIN презентує трек "Очі кольору безодні" та кліп на нього. Як і більшість пісень артиста, композиція присвячена любові та щирим почуттям до коханої дівчини.

Це трек про її очі кольору безодні. Для кожного по-справжньому закоханого чоловіка очі коханої мають саме такий колір — безодні, у яку він поринає повністю,

— розповідає співак.

Режисером кліпу на нову пісню став Богдан Буневич. Головна ідея відео — у тому, як легко уява може перетворити мистецьку творчість на реальність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Otoy — "Судоми"

У вересні український репер Otoy випустив кліп на трек "Судоми" із платівки "Недовготривалі відносини". Режисером відео виступив Михайло Гринюк. Воно так само, як і пісня, сповнене саморефлексії.

Судоми — історія системи. Системи, що тримає тебе в кайданах, не дозволяючи зробити жодного руху без дозволу,

— описує ідею пісні й відео Otoy.

Roxolana — "Не стій під вікном"

Roxolana не тільки записала кавер на знамениту пісню 90-х легендарної української співачки Русі, а й відзняла на нього кліп.

Створюючи відео, артистка та режисерка ролика Юлія Літинська надихалися кліпом Русі, який вийшов на каналі УТ-1 у 1989 році. Також у відео можна знайти декілька "пасхалок" до оригінальної роботи Русі.

Саша Буль — "Тримаєм посадку"

"Тримаєм посадку" — перша пісня, написана Сашею в статусі військовослужбовця.

Ця пісня про те, що ніхто насправді не народжений для війни, що немає ніяких "економічних фронтів". Просто є звичайні люди, у яких так само є цивільне життя, спогади, дитинство, але вони просто в якийсь скрутний момент роблять фундаментальний вибір — можливо, не зовсім приємний, але потрібний. Власне, усім їм ця пісня і присвячується,

— пояснив артист.

Кліп на композицію зняли в межах проєкту "Мистецтво — наша броня".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Юля Юріна — "Хто ти такий"

Кліп на пісню "Хто ти такий" відображає переживання артистки щодо особистих кордонів та кохання. Режисеркою відеоряду стала Валерія Джигіріс. Вона розповіла, що слова пісні одразу їй відгукнулись.

Для мене цей кліп про діалог із собою, занурення в складні негативні переживання та емоції. Дзеркало в цьому плані виступає вікном через яке ти спочатку дивишся і досліджуєш цю частину себе, а потім через нього же і вбираєш цю темряву, розчиняєшся в ній, віддаєшся їй. Ця історія не про хеппі енд. Ця історія про трансформацію та початок чогось нового,

— пояснила режисерка.

Жадан і Собаки, Христина Соловій — "Серце"

Як пояснюють самі виконавці, композиція "Серце" — це маніфест любові до світу, яка проростає із чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість.

Режисером кліпу став Віктор Скуратовський. Відеороботу знімали у Львові, і частина знімань відбулася в церкві св. Андрія Первозванного. Виконавці впевнені, що саме тому у відео виникає відчуття краси, яка існує понад часом та людьми. Так само, як і справжнє кохання, що долає будь-які перепони та упередження.

Втім, у день прем'єри почався скандал і зараз церква вимагає видалення цього кліпу. Що з ним не так і до чого тут "двозначна мораль",  розбирав та пояснював отець Юрій в окремому відео.