Spotify остаточно вийшов із російського ринку: як це сталося

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Популярний стримінговий сервіс Spotify, який нещодавно опублікував ТОП українських артистів 2023 року,  остаточно вийшов із російського ринку. Що саме сталося - розповідаємо у цьому матеріалі.

Як повідомляє Мінкульт, ще в квітні торік сервіс обмежив роботу в росії, а російські артисти перестали отримувати роялті. Тоді ж компанія заявила, що всі сервіси Spotify будуть недоступні на території рф, проте користувачі зможуть відновлювати свій обліковий запис на території інших країн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

А вже на сьогодні шведський стрімінговий сервіс остаточно припинив діяльність в росії, ліквідувавши відповідну юридичну особу. Це сталося минулого тижня, передають у відомстві:

Юрособу стрімінгового музичного сервісу Spotify у росії ліквідували 14 грудня. Отже, Spotify повністю припинив роботу в країні-агресорці.

Spotify остаточно вийшов із російського ринку: як це сталося - фото №1

Повідомляється також, що Spotify зареєструвався як юридична особа в рф у січні 2014-го. Запрацював сервіс там у липні 2020 року. А вже навесні 2022 року компанія оголосила про припинення роботи на російському ринку.

Одну з двох своїх російських юросіб  ТОВ "Сиско системс" також ліквідував виробник мережевого обладнання Cisco. Це відбулось 15 грудня 2023 року. Проте ТОВ "Сіско солюшенз" ще продовжує працювати, хоча про відхід із росії компанія оголосила в червні 2022 року,

- додають у Міністерстві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми ділилися й підсумками року від Apple Music. Що ж у 2023-му українці "заслухали до дір" - дізнавайтеся у нашому матеріалі!