"Стерти все, що було до цієї пісні!": Потап і дядя Вадя випустили спільний трек про шлях військових на реабілітації. Мережа у захваті (ВІДЕО + ТЕКСТ)

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Популярний український репер і продюсер Потап, який під час війни неодноразово ловив хвилю хейту, однак з усіх сил намагається реабілітуватися після низки скандалів, випустив новий трек. Він, як і попередня його робота "Артан", присвячений бійцям ЗСУ. Деталі - далі у нашому матеріалі.

Пісня називається "Дощ". Її Потап записав разом із дядею Вадею і вона присвячена бійцям, які проходять реабілітацію, повернувшись із фронту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Репер зізнається, що на створення цього треку його надихнуло знайомство з одним з українських військових, яке й переросло в історію цього треку. Так, ще з перших днів війни співак активно виступає на концертах, аукціонах та благодійних вечорах в підтримку України у різних куточках світу. На одному із таких благодійних вечорів (у Чикаго), зокрема, нашим артистам вдалось зібрати близько 19 млн грн, які були направлені на протезування військових. А під час перельоту зі США до України Потапу поталанило познайомитись із бійцем, який вже пройшов етап протезування і саме летів до своїх близьких.

Ми розговорились з цим хлопцем, він розказав мені, що по поверненню додому, незважаючи на протез та травму, він планує повертатись у стрій. Ця його безстрашність, жага бути на передовій зі своїми хлопцями, продовжувати захищати країну неймовірно надихнули мене.

Після цієї зустрічі я і написав пісню "Дощ" — вона про цього військового, а також про наших захисників, які пройшли складний процес протезування.

Іноді реабілітація наших захисників триває дуже довго і тільки через декілька років вони мають можливість повернутись до нормального життя. І наш обов'язок усіма можливими силами полегшувати цей процес. Бо найменше, що ми можемо — це постійно допомагати хлопцям, які ризикують своїм життям заради нашої свободи!

— заявляє артист.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Реакція Мережі

У коментарях до відео на YouTube зібралося немало позитивних відгуків про новий трек Потапа. Його шанувальники пишуть, що пісня "дуже чуттєва" і "як нова сторінка" у творчості цього артиста:

  • Ооо, ну нарешті!!! Стерти все, що було до цієї пісні! Це як нова сторінка! Браво

  • Мурахи дуже чуттєва пісня 

  • Як глибоко...

  • Трек вогонь

  • Реабілітувався! "Плюс"

  • Накінець-то щось нормальне

"Стерти все, що було до цієї пісні!": Потап і дядя Вадя випустили спільний трек про шлях військових на реабілітації. Мережа у захваті (ВІДЕО + ТЕКСТ) - фото №1
"Стерти все, що було до цієї пісні!": Потап і дядя Вадя випустили спільний трек про шлях військових на реабілітації. Мережа у захваті (ВІДЕО + ТЕКСТ) - фото №2
"Стерти все, що було до цієї пісні!": Потап і дядя Вадя випустили спільний трек про шлях військових на реабілітації. Мережа у захваті (ВІДЕО + ТЕКСТ) - фото №3
"Стерти все, що було до цієї пісні!": Потап і дядя Вадя випустили спільний трек про шлях військових на реабілітації. Мережа у захваті (ВІДЕО + ТЕКСТ) - фото №4

Однак є і ті, хто не вірить у щирість виконавця. Деякі коментатори зауважують, що кількох щемливих слів недостатньо для "відбілення" репутації після 2-х років війни та постійних роз'їздів артиста за межами України:

  • Потап, не вірю.

  • Коли в Україну??

  • добавив Потап пару-трійку жалісливих слів і ви вже такі "о, клас, о супер???" Наскільки щирою може бути людина в написанні такого роду пісень, коли вона за два роки війни те і робить, що катається то по Маямі, то по Дубаях. Потап, ти ще на бакалавраті в заочному іспанському тро, чи вже на магістратуру пішов????

"Стерти все, що було до цієї пісні!": Потап і дядя Вадя випустили спільний трек про шлях військових на реабілітації. Мережа у захваті (ВІДЕО + ТЕКСТ) - фото №5
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Потап і Дядя Вадя - Дощ (текст)

І нехай 
Нехай б’є по моїх щоках 
Той теплий дощ не знає сам 
Що замаскує біль
Змиває сльози

Прощавай
Далекий і не рідний край 
Б’є по моїх щоках нехай 
Цей теплий дощ і я
Я знову вдома

І нехай 
Нехай б’є по моїх щоках 
Той теплий дощ не знає сам 
Що замаскує біль
Змиває сльози

Прощавай, 
Далекий і не рідний край 
Б’є по моїх щоках нехай 
Цей теплий дощ і я,
Я знову вдома

Мені не страшний навіть біль 
Він мій молодший побратим 
Рідним ти став, ти став своїм 
Я вже давно з тобою 
Мені не страшна навіть смерть 
Страшно прожити все дарма 
Зустріч прискорить бій сердець 
Кров запульсує в скронях

І нехай 
Нехай б’є по моїх щоках 
Той теплий дощ не знає сам 
Що замаскує біль
Змиває сльози

Прощавай
Далекий і не рідний край 
Б’є по моїм щоках нехай 
Цей теплий дощ і я
Я знову вдома

На дощі мов розчавлені квіти 
Хтось радіє, бо ще може радіти 
Ехххх встигнути пожити б
Стали рідними чужії діти 
Із якого ці люди металу 
Самовідданості лютого сплаву 
Найчорнішої траси цей слалом 
Нікого не зламало
Тільки так трохи 
Зігнули нам спини 
Дикі танці 
На полі тканини
Розірвуться і від крові блакитне 
Перетвориться в чорне 
З-за диму не видно 
Хто там наш чи не наш 
Кожен день мені сниться 
Що повернусь туди  
Бо в лікарні в’язниця

І нехай 
Нехай б’є по моїх щоках 
Той теплий дощ не знає сам 
Що замаскує біль, 
Змиває сльози

Прощавай, 
Далекий і не рідний край 
Б’є по моїм щоках нехай 
Цей теплий дощ і я,
Я знову вдома

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що  пісню на Євробачення для Svoiia написав саме Потап. Днями він прокоментував сенс треку "Little Angels" і пояснив, що вкладав у ці рядки.