Yaktak відповів на закиди щодо плагіату його конкурсної пісні на Євробачення 2024

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Популярний український виконавець Yaktak,  який візьме участь у фіналі національного відбору на Євробачення, нещодавно потрапив у скандал. Артиста звинуватили у  плагіаті його конкурсної композиції "LaLaLa" на трек MANY "Varto". Наразі, Yaktak  вже встиг прокоментувати ситуацію, що склалася.

Співак очікувано заявив, що факту привласнення елементів композиції MANY у його трек не було. Yaktak заявив, що співачка купила семпли (аудіофрагменти) у лізинг, однак ексклюзивні права на них належать команді українського співака.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зауважимо, що попри скандал, організатори відбору заявили, що Yaktak не буде дискваліфікований і виступить 3 лютого у фіналі нацвідбору. Річ у тім, що співак надав відповідні документи, які підтверджують оригінальність його композиції.  Організатори самого пісенного дійства підтвердили, що якщо артист переможе у своєму відборі, то без проблем зможе представити Україну на конкурсі.

Семпл був придбаний співачкою MANY у лізинг, але наразі всі ексклюзивні права на твір належать його команді. Тобто, попри те, що мелодія вже була у публічному доступі в іншому творі, всі, хто використовував її, мають видалити свої треки. І неважливо, що вони звучали до 1 вересня 2023 року. Адже за правилами "Євробачення", конкурсна пісня або її елементи не можуть бути опубліковані раніше 1 вересня,

пише   видання "Музвар".

Yaktak відповів на закиди щодо плагіату його конкурсної пісні на Євробачення 2024 - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як   YAKTAK представив запальний кліп на конкурсну пісню для Євробачення. Трек набирає шалений темп переглядів.