Український блогер Ваня Рассел знайшов плагіат у конкурсній композиції YAKTAK для Євробачення 2024 (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Відомий український блогер, музичний оглядач та член журі престижних конкурсів у цій галузі Ваня Рассел розкрив вражаючі деталі про конкурсну композицію YAKTAK на Євробаченні 2024, на яку він вже встиг представити кліп. Подробиці - в нашому матеріалі.

Нагадаємо, 3 лютого YAKTAK  виступить у фіналі національного відбору на Євробачення 2024 від України! До речі, артист відкриватиме шоу з піснею "LaLaLa". Однак, Ваня Рассел довів, що з цим треком не все так однозначно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отож, на своєму YouTube-каналі медійник розповсюдив ролик, у якому доводить, що композиція Ярослава Карпука (справжнє ім'я виконавця) є чистої води плагіатом на композицію Many "Varto". Рассел зробив такий собі експеримент і випадково ввімкнув Shazam-пошук під час прослуховування композиції Yaktak.

Український блогер Ваня Рассел знайшов плагіат у конкурсній композиції YAKTAK для Євробачення 2024 (ВІДЕО) - фото №1

Блогер був шокований, адже додаток після прослуховування знайшов не ту пісню, яка звучала. Відтак, Shazam видав Вані, що в дану секунду лунає трек артистки Many "Varto". До речі, ця композиція була випущена у жовтні 2022 року. Дійсно, якщо порівняти дві роботи, то вони здаються у певних фрагментах, за словами Рассела, ідентичними. Цікаво, що трек "Varto" вже не доступний на жодній з музичних платформ.

Yaktak використовує ті ж самі семпли (аудіофрагменти), що й у пісні Many "Varto". Yaktak повністю співає вокальну мелодію на приспіві, яка є в інструменталі співачки "Many". Пісня була. Станом на зараз цієї пісні вже немає в Інтернеті,

- підсумував блогер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як грузинська співачка Іру Хечанові хоче, щоб Україну на Євробаченні представляв YAKTAK. Вона вже поширила трек українського виконавця у себе в соцмережах.