MELOVIN проти Jerry Heil та alyona alyona: чия композиція краще представить Україну на Євробаченні (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Зовсім скоро Україна визначиться зі своїм представником на Євробаченні 2024 3 лютого пройде фінал національного відбору і буде обрана відповідна пісня, яка представить країну на конкурсі Мальме.

Головним фаворитами відбору букмекери вважають дует Альона Альона та Джері Хейл. На другому місці йде співак Меловін. Аналізуючи кількість переглядів конкурсних композицій, можна з високою ймовірністю говорити про те, що  боротьба буде вестися саме між цими виконавцями.  Отож,  пропонуємо вам порозмірковувати над тим, хто краще зможе представити Україну на пісенному дійстві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Джері Хейл та Альона Альона , "Teresa & Maria"

Композиція українського дівочого дуету, безсумнівно є найпопулярнішою серед треків усіх конкурсантів. Наразі на YouTube-каналі Альони Альони пісня вже набрала майже 6 мільйонів переглядів. Із плюсів варто зазначити, що в композиції є три хуки (найбільш вдалі місця, які привертають увагу слухача). Мова йде про початок треку із хорової частини, приспів та реп Альони Альони. Окрім того, ритми композиції дають можливість пересічному поціновувачу музики зрозуміти, що це учасник з України, що є дуже добре для самоідентифікації та ідентичності на конкурсі. Зокрема, найбільше це проявляється на самому початку пісні.

Серед тих речей, які можуть відвернути увагу від виконавиць, якщо вони поїдуть на конкурс, є досить неоднозначний, за думкою багатьох людей образ Матері Терези, про яку вони згадують у треку. Також варто звернути увагу на живе виконання, адже у Альони Альони досить велика реп-частина, і в певний момент їй не вистачає дихання, аби витягнути всі слова. У цю мить текст підхоплює Джеррі Хейл, однак це виглядає доволі кострубато, так як виконавиця співає лишень одну стрічку, а потім знову продовжує Альона. Вочевидь, співачкам можна було би задуматися на рахунок того, аби поділити реп-частину навпіл.

Меловін, "Dreamer"

Трек Меловіна можна розглядати по-різному. З одного боку він може здатися максимально форматним для конкурсу, так як має звичну структуру хіта Євробачення. З іншого, у всьому простому  - все геніальне. Доволі нескладний приспів качає відразу з перших секунд, і є чи не найкращим хуком у цій роботі. Також варто говорити про різноманітність пісні від першої, і до останньої секунди. Мова йде про плавні музичні переходи, а також різкий брідж, в якому артист доводить слухача до кульмінації.

Меловін може мати певну перевагу над своїми суперницями не тільки з точки зору треку, а і як артист на Євробаченні. Основною причиною цьому може бути те, що він вже брав участь у цьому конкурсі у 2018 році. Тоді українець став улюбленцем серед єврофанів. Безумовно, багато людей із  спільноти ЛГБТ, яка є однією з найосновніших поціновувачів конкурсу, підтримуватиме українського артиста не лише через запальне шоу, а й  зокрема через те, що він публічно заявляє про дотримання толерантності до людей з нетрадиційною орієнтацією. Все це, дійсно плюси з точки зору персони на Євробаченні.

Що ж до мінусів, то їх на перший погляд видніється два. По-перше, англомовний текст та музика не позиціонує цей трек як той, що відображає українські традиції. Однак,  з іншого боку повністю англомовна композиція "Dreamer" є плюсом, адже основна аудиторія конкурсу англомовна і вона зрозуміє трек  українського представника тільки через англійську.

Іншим мінусом цілком можливо може стати легкий текст і типовість роботи. Аби усунути цей можливий потенційний мінус, Меловін  має вразити всіх живим виконанням та епатажним номером. Саме завдяки цьому і розвіється думка про форматність українського артиста.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Василь Зінкевич підтримав Меловіна перед національним відбором на Євробачення. Легендарний співак заявив, що його молодий колега заслуговує звання представника України на конкурсі.